Сексист ли е театралният критик, който днес се подвизава като политически анализатор и коментира критично, че премиерът "Борисов е натъпкал кабинета с жени"?

Трудно ще издържи кабинетът, ако издържи, ще е с много скърцане и недоволство, прогнозира проф. Юлиан Вучков в началото на седмицата пред водещия на сутрешния блок по Би Ти Ви Антон Хекимян. Театралният критик, който понастоящем води своето токшоу в ефира на кабеларка, беше поканен в качеството си на анализатор, за да коментира изминаващата година.

Резултатът - по националната телевизия прозвучаха сексистки коментари, които са напълно в тон с резултатите от допитване на "Галъп" относно мястото, което жените имат на трудовия пазар, и необходимостта от въвеждане на квоти за ръководни постове по полов признак.

Премиерът Бойко Борисов е натъпкал правителството само с жени, мъже не признава този човек, изтъкна Вучков, който след месец ще празнува 80-годишнината си. Според него дамите в кабинета си губят времето повече да ласкаят Борисов, отколкото да си вършат работата и да решават държавните проблеми.

За новия правосъден министър Екатерина Захариева той например изтъкна, че с почти нулев юридически стаж и специалист по всичко. Омбудсманът Мая Манолова пък била демагог, лицемер, празнословна жена, много повече властолюбива, отколкото полезна за българския народ.

Устатият професор коментира с негативизъм и други представители на политическата класа, като заключи: "От никого не съм доволен, няма политик, който заслужава внимание."

Реформаторите той определи като "дърдорковци", които повече "никога няма да влязат в парламента". Считайте ги, че са умрели, обяви "анализаторът". По думите му Радан Кънев е смехотворен човек, живее в облаците, въздухообразен, фантазьор, няма чувство за реалност, далеч е от живота.

Лютви Местан пък мечтае пък за османска автономия на българска територия. "Всички премиери и президенти управляваха заедно с Местан и Доган, ухажваха и Местан, и Доган. За щастие, българските мюсюлмани отдавна разбраха, че тези "догановци" ги търсят само за изборите, и не обичат "догановци", изтъкна още гостът на Хекимян.

Българските политици не обгрижват мюсюлманите, ако полагаха максимални грижи за мюсюлманското население, то нямаше никога да мечтае за автономия, обясни Вучков.

За Ахмед Доган той използва определението "въжеиграч" и прогнозира, че почетният председател на ДПС "до края на живота си няма да си промени нрава. Той се изкара най-големия критик и изобличител на ЕС. Че той довчера викаше "ура" за либералните европейски структури. Довчера се биеше в гърдите, че ДПС е европейска партия и изведнъж започна да говори срещу Европа", коментира професорът скорошната реч на Доган.

За него Лютви Местан е по-изявеният туркофил, а предшественикът му на лидерския пост е прикрит туркофил.