Кавър от хитове на "Колдплей" и Саймън и Гарфънкъл победи Love Yourself на Джъстин Бийбър в празничната класация за сингли на Острова

Великобритания се гордее със своето здравеопазване (отразено дори в спектакъла на Дани Бойл за откриването на олимпийските игри в Лондон през 2014 г.), а сега National Health System има още един заслужен повод за самочувствие! Хор, съставен от здравни работници (лекари, медсестри, санитари и други служители в системата), се изкачи до върху в коледната класация за сингли, като изпревари самия Джъстин Бийбър и хита му Love Yourself.

Всъщност това се случи с благословията на самата попзвезда - броени дни преди обявяването на резултатите в коледния ден той пожела успех на конкурентите си и изтъкна, че щом е за благотворителна кауза, няма нищо против тази седмица не той да е номер 1.

Хорът от Люишам и Гринуич (Lewisham & Greenwich NHS Choir, NHSno1.com) участваше в надпреварата с кавър на две песни - Fix You на "Колдплей" и Bridge Over Troubled Water на Саймън и Гарфънкъл, - озаглавен A Bridge Over You.

Клипът им включваше кадри от всекидневието на болничните служители, а сингълът се изкачи на върха със 127-хиляден тираж, с над 30 хил. повече от Love Yourself на прекия им конкурент, която остана втора.

Бийбър обаче зае цели три позиции в челната десетка на Топ 40, като класира Sorry на трето, а What Do You Mean на пето място.

Луиза Джонсън - новата победителка от X Factor, чиито първенци са абонирани за първата позиция в коледния чарт, остана едва 12-а с Forever Young, изпреварена дори от вечната All I Want For Christmas Is You на Марая Кери.

Междувременно във видеоплатформи като YouTube най-слушаната и гледана коледна песен през декември беше също кавър - християнската балада Mary, Did You Know?, записана сега от акапелната група "Пентатоникс".