Или поне така се нарича категорията в анкетата за видеореклама на 2015 г., която клипчето за куклите Барби спечели

Не всички родители на привърженици на Барби - мнозина я смятат за празноглава кукла с кльощави крайници и неестествено тънка талия, на всичкото отгоре и блондинка... Може би ви се струва, че малката ви дъщеря няма какво да научи от нея?

Видео: Не всяко момиченце мечтае за "Барби". Някои искат да са инженери

Колкото и да са основателни резервите ви, имайте все пак предвид, че производителите на най-популярната кукла в света могат да имат и благородни подбуди, защото се опитват да представят Барби и приятелките й като представителки на различни професии - и така да насърчат избора от най-ранна възраст.

Неотдавнашният рекламен клип на марката, озаглавен Imagine The Possibilities (Представи си възможностите), снима със скрита камера момиченца, които се вживяват в ролята на университетски преподаватели, ветеринари, треньори по американски футбол, бизнесдами, екскурзоводи...

Фотогалерия: Барби през годините, в дизайнерски тоалети

Сред номинираните за YouTube Ads of the Year в категорията "Реклами, които върнаха вярата ни в човечеството" бяха също така "Любов без етикет", която с над 55 млн. прегледа се нареди в годишния Топ 10 на най-гледаните клипчета в YouTube, "Майките са различни" и италианската "Колко е лесно да се удари момиче?".