Естрадната ни звезда си отиде на 74-годишна възраст в нощта след президентските избори. В негова памет си припомняме БГ кавъра на "Бийтълс" от началото на 70-те (с морски клип) и емблематичния му рефрен "Аз съм само един юноша весел..."

"Може би" е сред най-популярните хитове на "Сигнал", но това е друго парче със същото заглавие. Оригиналът е... Let It Be на "Бийтълс", която у нас придоби статута на протестна песен.

Младият Бисер Киров, който по онова време все още няма и 30-ина години, я пее почти като Пол Маккартни, с когото са практически набори. На стари години единият се сдоби с рицарска титла от британската кралица, а другият стана заслужил артист на Русия, след като през 1988 г. завършва музикална режисура в Москва и започва да работи в новото си поприще.

Българският текст на Let It Be е Димитър Ценов, а режисьор на видеото от 1971-ва, заснето на корабче в морето, е Хачо Бояджиев.

Това не е единствената песен на "Бийтълс" с кавърверсия на български - Лили Иванова е пяла Ticket to Ride като "Тя днес си купи билет..."

Бисер Киров (1942-2016), чиято музикална кариера продължи половин век, си отиде в нощта след президентските избори у нас. В годините на соца той е сред най-популярните естрадни изпълнители в Източна Европа. Записал е стотици песни на различни езици.

Дискографията му включва 15 винилови дългосвирещи плочи в България, Куба, ГДР, Полша и СССР плюс малки плочи в Испания и САЩ, както и девет компактдиска в България и Русия с общ тираж над 7 млн. екземпляра. 

Емблематичната му песен беше "Юноша" (1968), по музика на Морис Аладжем и текст на Димитър Ценов, с която той участва в предаването "Най-хубавите години от нашия живот" през 2014 г., където представи 60-те.