Уникалното изпълнения беше предавано на живо по "Дискавъри ченъл"

Американският акробат Ник Валенда успя за малко повече от минута да премине разстоянието от 28 метра между двете кули на комплекса Марина Сити в Чикаго по въже със завързани очи.

Преди това 35-годишният Валенда вървя по въже, опънато под наклон 19 градуса между западната кула на Марина Сити и покрива на сграда на другия бряг на река Чикаго. Той извървя 138-те метра за 6 минути и половина.

"Обичам Чикаго и Чикаго определено ме обича", провикна се Валенда от въжето.

Обитателите на Марина Сити бяха помолени предварително да не използват лазери, светкавици на камери или дронове, които може да му попречат.

По време на "разходката" Валенда не използва нито предпазно въже или мрежа. Акробатичният номер беше излъчен на живо от "Дискавъри ченъл" със забавяне от 10 секунди, което да позволи на продуцентите да спрат излъчването, ако Валенда падне. Номерът бе наблюдаван от милиони зрители по света.

Валенда досега е успявал да премине по въже над Ниагарския водопад и над Гранд каньон в щата Аризона.

Документалният филм от 2008 г. Man On Wire, спечелил "Оскар", разказва за друг подобен опит, но между Кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк, и то в далечната 1974-та.