Потомственият въжеиграч Ник Валенда премина над водната бездна на 60 метра височина (видео)

Потомственият въжеиграч Ник Валенда, 33-годишен и баща на три деца, прекоси успешно разстоянието над Ниагарския водопад между САЩ и Канада.

Той измина близо половинкилометровата дистанция над водната бездна по въже, широко едва 5 см - на почти 60 метра височина.

Каскадата - по време на която той отговаряше на въпроси от студиото, описвайки преживяването, - бешеа предавана пряко по американската телевизия Ей Би Си, която настояла за обезопасяване, за да предотврати евентуално смъртоносно падане в ефир.

Седмо поколение акробат от прочутата трупа Flying Wallendas (Летящите Валенда), той споделя, че някои от роднините му дори са намирали смъртта си в рисковани циркови номера.

Предците му не били само акробати - сред тях имало още жонгльори, дресьори, играчи на трапец. Родословното дърво на фамилията пътуващи циркови артисти можело да се проследи до Австро-Унгария в края на XVIII в.

Записан с шест рекорда в Книгата на "Гинес", той мечтаел да прекоси Ниагара по въже от 6-годишна възраст, когато за първи път видял водопада.