В кината и у нас вече е финалният филм от трилогията на Кристофър Нолан за Батман - "Черният рицар: Възраждане"

За "Отмъстителите", който вече премина милиардната бариера, и "Черният рицар: Възраждане" се говори като за двете най-мащабни комиксови екранизации за супергерои не само през 2012 г., а и изобщо. (Сори, Спайдърмен!)

Сп. "Ентъртейнмънт уикли" предупреждава, че макар еднакви като размах и качество на зрелището, двата филма са диаметрално противоположни - и обобщава, че "Ди Си комикс" разполагат с "реалистичния супергерой", а боговете са при конкурентите "Марвъл".

Крисчън Бейл отново е Брус Уейн  /Батман и като изпълнител на главната роля отдаде лично почит, заедно със съпругата си, на жертвите от щата Колорадо, няколко дни след като сериен убиец простреля 70 души (12 от тях - смъртоносно) на среднощната прожекция на филма в киносалон в Аурора...

Ан Хатауей се превъплъщава в Селена Кейн / Жената котка, играна в миналото от Мишел Пфайфър и Холи Бери. Том Харди ("Шпионски свалки", "Дама, поп, асо, шпионин") е злодеят Бейн; от визуалния шедьовър на Нолан "Генезис" участват още Марион Котияр и Джоузеф Гордън-Левит, а в старите си роли от предишните два филма - "Батман: В началото" и "Черният рицар" влизат Майкъл Кейн, Гари Олдман и Морган Фрийман.