Представяме ви звездите на първата от двете сцени - Floor 1: Сет Трокслър, Tale of Us, Пако Осуна, Андрея Олива и Валди

Solar Easter Trinity 2015 - техно фестивалът на Балканите, който събира на 3 април в "Интер експо център" над 10 от водещите фигури в световната техно музика, - е само на три седмици разстояние.

По последна информация тази година диджеите са разделени в две зали, като отново имаме възможност да проследим двете паралелно случващи се събития в един ден - и с един билет.

Според финалното разпределение на едната сцена (Floor 1) излизат Сет Трокслър, Tale of Us, Пако Осуна, Андрея Олива и Валди, а на другата (Floor 2): Марсел Детман, Аудион, Пол Рич, Матю Диър, Гейзър и Филип Черников.

Виж още: Кой още идва на Solar Easter 2015

Водещата фигура на първата сцена е Сет Трокслър - един от най-разпознаваемите герои на електронната музикална сценa; момчето с голяма коса и още по-голяма душа, която не приема себе си или живота прекалено сериозно; един от онези диджеи, правещи музика по собствени правила.

Всичко започва в Детройт, САЩ, където той среща Шон Рийвс, Райън Кросон и Лий Къртис, с които впоследствие изграждат партньорство, познато като Visionquest.

След като завършва гимназия, Сет се премества в Берлин и бързо се превръща в резидент на Club der Visionäre, като постепенно започва редовни гостувания във Fabric (Лондон), Watergate (Берлин), Output (Ню Йорк), Warung (Бразилия), Womb (Токио) и другаде.

Участва и на фестивали като Гластънбъри, Коачела, Сонар и Burning Man, в студиото си партнира с имена като Матю Диър, Art Department, "Тифшварц", а между 2009 и 2012 г. преминава феноменално през

трето, второ и първо място в Топ 100 класацията на Resident Advisor

Tale of Us са Карм и Матео - двама диджеи и продуценти, които започват съвместната си работа в Берлин, като  обединява елементи от хауса и техното с поп, ню-диско и дори рок влияние. 

Вече неделими елементи от клубния живот на Watergate и Weekend в Берлин, Tenax във Флоренция, Barraca във Валенсия и DC10 на IBIZA, историята на тандема всъщност започва в Милано, където и двамата израстват.

Именно в Берлин обаче намират своите сродни души: Сет Трокслър, Шон Рийвс, Райън Кросон и Лий Къртис, които споделят музикалните им виждания и толкова много ги харесват, че им помагат да издадат дебютното си EP чрез новия лейбъл Visionquest.

Историята на Tale of Us продължава с предстоящите им участия на Solar Easter, Time Warp 2015 (Германия), Coachella 2015 (Лос Анджелис, САЩ), We Are Fstvl (Великобритания) и редица други желани дестинации по цяла Европа.

Пътешествието на Андрея Олива в света на електронната музика започва на 13-годишна възраст, когато за пръв път се запознава със звука, който в бъдеще толкова много обиква.

Започва първите си изяви на 16

и постепенно славата на неговите уникални диджейски сетове се разпростира из цяла Швейцария. Следващата спирка в музикалната му кариера е поканата да гостува в Space, на Ибиса, а след това се превръща в редовен гост на най-добрия местен клуб под открито небе - Ushuaïa Ibiza.

И така до 2012-а, когато издава Click Off (Cadenza) и Scene (Be As One), които заслужено му печелят място в класацията за електронна музика Beatport Top 10, а читателите на Resident Advisor го правят свой фаворит за февруари и март 2012.

Две години по-късно, през лятото на 2014 г., Андрея има над 70 участия, включващи фестивали като Extrema Festival, Tomorrowland, Sonus, Electric, Zoo We Are Fstvl  и клубни изяви в Output (NYC), Panorama (Берлин), Cocorico (Италия) - плюс грандиозно закриване на сезона в Ushuaia, на Ибиса, където дели сцената с Марко Карола.

Креативност, иновация и еволюция - така накратко можем да се опише друга от звездите на Floor 1 Пако Осуна, един от най-успешните продуценти и диджеи от Испания.

Стартът на кариерата му е в легендарния клуб "Амнезия" на Ибиса, където става резидент едва 20-годишен. Следват продукции за лейбъли като Serial Killer, Morbid и Real State. През 2003-та основава собствената си музикална компания Shake Records и именно тогава дава официално заявка за своя уникален стил.

През 2006-а слага начало и на втори собствен лейбъл - Mindshake, който продуцира имена като Skoozbot, Ambivalent, Пол Рич, Матео Спедикати и Андрея Ферли.

Пако Осуна е и сред вдъхновителите на Club 4 в Барселона - който се утвърждава като място за достъп до разнообразни и нови музикални тенденции. 

До гореизброените имена в програмата на Floor 1 застава Валди. Той не е от диджеите, които стават знаменитости с един сет, а изминава труден път, за да се превърне днес във водеща фигура на сцената у нас.

Израснал с музиката на "Продиджи",

техно вдъхновения като Higher State of Consciousness на Джош Уинк, американски диджеи като Арманд ван Хелдън с парчета като You Don't Know Me, Валди започва кариерата си преди около осем години.

През 2006-а става резидент и букинг агент в един от най-култовите плевенски клубове. Скоро след това среща подходящите хора, които споделят усещането му за музика, това приятелство бързо дава резултат и сега заедно с Любо Урсини и Филип Черников правят партитата Takeover.

Билети за Solar Easter 2015 на цена 40 лв. могат да се купят в мрежата на Eventim.bg и клуб "Ялта".