Очаквам от Любо и от треньорското ръководство да си подадат оставката - да си тръгнат с достойнство и да ги съхраним като кадри, вместо ние да ги уволняваме, заяви вицепрезидентът на БФС и отговорник за националните отбори

"Очаквам стъпката от тях - раздяла с достойнство и като приятели. Очаквам да направят стъпката най-скоро. А не да продължим да наливаме масло в огъня". каза пред "24 часа" Йордан Лечков.

И допълни: "Да, ще трябва да направят компромис с пари, но достойните хора правят именно така. Когато резултатите липсват, трябва да се носи отговорност. Още повече, когато ти е било подсигурено всичко - и пари, и повиквателни, и условия, и всички изисквания. Изпълнявали сме абсолютно всичко - и когато е имало нужда от най-малкия детайл за доброто на националния отбор, и когато имаше желание екипът да работи и в "Ботев" (Пловдив). Затова очаквам мъжкарска постъпка. Приятелството си е приятелство, но работата си е работа." 

"Вече казах, че самото ставане от стола на пресконференцията е безотговорно. Безотговорно е и да се крият от хората. Най-важната оценка е от негово величество зрителя. Ние хората ги изгонихме, а допълнително се крием от тях", уточни още вицепрезидентът на БФС и отговорник за националните отбори.

"Чисто във футболен аспект го казах и преди мача - някой да видя динамика, агресия и борба за първа и втора топка, при това срещу Малта? И това го говоря още след мача с Норвегия, но тогава бях лош, че критикувам. Аз съм си оптимистичен тип - като видях жребия, и вярвах, че след първите 4 мача може да сме с 12 точки. А вижте къде сме", пита Лечков. 

"Ако продължим темата с въпроса дали имаме имена за евентуален нов селекционер - не, нямаме имена. Президентът има правото по всяко време на денонощието да провежда разговори, след което ние в изпълкома да одобрим или отхвърлим", добави той. 

Футболистите бяха като ощипани моми, каза Лечков. Но не вярвал да са бойкотирали треньора.