След два гола на Спас Делев България успя да победи Холандия на стадион "Васил Левски" в мач от квалификационните групи за Мондиал 2018 в Русия

България с уникална победа срещу Холандия с 2:0 в група "А" от световните квалификация за Русия 2018 г. Националите ни изиграха изключително добър мач и след два гола на Спас Делев. 

Мачът започна остро, като още в първата минута 17-годишният младок Матийс Де Лихт фаулира Попов на границата на наказателното поле. Капитанът на България стреля точно, но Йерун Зут без особени проблеми спаси.

Грешка на Де Лихт бе в основата и на първото попадение за България. В 5-ата минута Спас Делев се възползва от неразбирателство между Де Лихт и Зут, като пое топката на гърди, финтира вратаря и вкара своя първи гол с националната фланелка.

По-добрата игра на нашите продължи в следващите минути, като няколко пробива отдясно затрудниха гостите. 

В 20-ата минута Делев изправи на крака около зрителите на Националния стадион "Васил Левсли" с втория си гол. Той пое топката извън наказателното поле, финтира Де Лихт и със силен изстрел от 18 метра прати топката в долния ляв ъгъл на Зут.

В последната минута от първото полувреме Холандия имаше шанс да върне едно попадение след добро отиграване на Дейви Клаасен, който успя да открадне топката от Петър Занев точно на аут линията и я подаде на централния нападател Бас Дост, който от пет метра обаче стреля в аут. Така резултатът остана 2:0 преди почивката.

През второто полувреме нещата започнаха да се развиват предимно в половината на България. Въпреки това обаче атаките на холандците по-често се изразяваха в центрирания към Бас Дост, които в по-голямата си част бяха овладявани от нашата защита. 

Едва в 57-ата минута дойде първият точен удар на холандците към българската врата, който обаче беше спасен от Николай Михайлов.

До края на мача имаше още няколко точни удара към българската врата, също спасени без проблем от Михайлов. 

Така в края на мача българският национален отбор се поздрави със заслужена победа.