Лондон си остава най-популярният сред туристите град в света, следван от Париж, Рим и Ню Йорк, а топдестинацията според потребителската класация на TripAdvisor е индонезийският остров Бали

Април е най-препоръчваният месец за екскурзии до топдестинациите в Европа, сочи класацията на TripAdvisor, с която потребителите на туристическия сайт са определили носителите на тазгодишните награди Travellers' Choice.

На първо място тази година е индонезийският остров Бали, където е най-изгодно да се отиде през май. На второ място, като град номер 1 в света, се нарежда миналогодишният фаворит Лондон, следван от Париж и Рим. Април е най-изгодният месец за посещения там от гледна точка на самолетни билети и настаняване. На пета позиция е Ню Йорк, където най-евтиният месец е август.

Виж още: Европейските градове, където е най-вероятно да бъдете преджобени

Още два острова са класирани в Топ 10 от потребителите на туристическия сайт: гръцкият Крит (под номер 6), където малко по-евтино е през август, и тайландският Пукет (10-о място), който също е най-изгоден през април.

Барселона (7-и) и чешката столица Прага (9-и) са другите две европейски дестинации в челната десетка. На осмо място е Сием Реап, столица на едноименната провинция в Камбоджа, където се намира прочутият храмов комплекс Ангкор Ват.

Виж още: Да разгледаме Барселона за 2 минути

В европейския Топ 25 липсва българска дестинация. В класацията със свои градове, освен Великобритания, Франция, Италия, Испания и Чехия, присъстват още Турция (Истанбул, 7-о място), Русия (Санкт Петербург и Москва, съответно на 8-о и 25-о място), Португалия (Лисабон, 9-о), Холандия (Амстердам, 10-о), Унгария (Будапеща, 11-о), Германия (Берлин, 12-о), Ирландия (Дъблин, 22-ро).

Испания, Франция и Гърция са представени и с островни дестинации: Канарските и Балеарските острови, съответно с Майорка и Тенерифе са на 13-о и 14-о място, Цикладите със Санторини - на 16-о, следвани от Корсика (17) и Родос (18). Мадейра е на 21-ва позиция, а островната държава Малта - на 23-та.

Италия е представена още с Флоренция (номер 15) и Венеция (19), а втората по популярност дестинация в Турция е Гьореме, с едноименния национален парк в провинция Кападокия.

След столицата на Обединеното кралство най-популярният град във Великобритания е Единбург (на 20-о място), столица на Шотландия, която възнамерява да проведе втори референдум за независимост.

Виж още: Кои са най-добрите туристически дестинации за 2015 г.

Източник: TripAdvisor