Уникални места, където си заслужава да отидем поне веднъж през живота си

Има нещо вълшебно в идеята за остров сред океана. Там човек е отделен от голяма част от проблемите на града, чувства се спокойно и, малко или много, в мир със себе си. Това е и една от причините островите да са безспорен фаворит сред желаните дестинации за посещение. Кои обаче са най-привлекателните? Сп. Trаvel + Leisure публикува класацията си на най-хубавите и най-предпочитаните от туристите острови:

5. Бали, Индонезия

Бали е известен с десетките си хиляди храмове и пагоди и често е наричан "Острова на хилядата храма". Смята се, че това е едно от най-красивите места в света. Определено заслужава такова определение заради богатата си история, култура, танци, скулптура и живопис, красиви плажове и тропически климат. В класацията остров Бали получава 86,89 точки от възможни 100 точки.

Виж още: 10-те най-посещавани туристически дестинации

4. Големият остров, Хавай

С впечатляващите си пустини с черна лава, прекрасните плажове и девствената си природа Големият остров може да спечели сърцето на всеки турист. Това е най-младият и най-големият остров в Тихия океан. Впечатляващо е, че мястото е подходящо за каране на сърф и ски в един и същи ден. Големият остров на Хаваите получава 87,89 точки.

3. Кауаи, Хавай

От сп. Trаvel + Leisure очевидно изпитват слабост към Хавайския архипелаг, но ние ги разбираме защо. Остров Кауаи е великолепно място с прекрасна зеленина и е лесно човек да се влюби в него. Всъщност Кауаи единичен масивен вулкан, който се издига на 4800 метра над морското равнище, но това не пречи да е един от най-прекрасните острови на земята. Самата природа там изразява най-доброто от тропическия климатичен пояс и неслучайно на този остров са снимани редица холивудски филми като "Джурасик парк", "Сини Хаваи" и "Кинг Конг". Остров Кауаи получава 88,59 точки.

Виж още: Най-добрите аквапаркове в света

2. Мауи, Хавай

Второто място също е за хавайски остров - Мауи. Там човек може да се почувства като едно с природата. Островът е описван като магически заради уникалните си лагуни и плажове. На острова има три градчета, които всяка година са посещавани от тълпи от хора. Въпреки това човек може дори да не ги усети, ако се вглъби в природата, която го заобикаля. Остров Мауи има 89,51 точки в класацията.

1. Санторини, Гърция

Победител в класацията за най-хубав и предпочитан от туристите остров е гръцкият Санторини. Вулканичният остров в Егейско море предлага не само прекрасна природа, но и малко по-цивилизована романтика. През последните няколко години това е една от най-популярните островни дестинации благодарение на красивата си природа, уникалната архитектура и красивите залези.

Виж още: Най-хубавият плаж в света също е бразилски