Екзотичната красавица има витилиго, но това не й пречи да бъде лице на популярни модни марки и вдъхновение за онзи 1% от човечеството, страдащи от обезцветяване на кожата (снимки, видео)

Всички вече са наясно, че не е нужно да си идеален, за да направиш кариера като модел - вижте само луничките на Кейт Мос и ниския й ръст.

Уини Харлоу (известна още с рожденото си име Шантел Браун-Янг), 22-годишна канадска манекенка с корени от Ямайка, също е пример за това. Лъчезарната красавица има витилиго - обезцветяване на участъци от кожата, - от което е страдал и Майкъл Джексън.

При нея това състояние се появява още от дете, на 4-годишна възраст, и й носи безкрайни подигравки в училище, където я обсипват с епитети като "крава" и "зебра". Принудена е да напусне гимназията и споделя, че така е намерила куража да преодолява препятствията в живота.

Видео: Смазващите стандарти за красота

Първоначално иска да стане журналистка, но фотографка я насърчава да се пробва като модел. Чрез профила си в "Инстаграм" събира над 1 млн. последователи и през 2014 г. Тайра Банкс я кани за участие в модното риалити America's Next Top Model.

Междувременно още на 17, през 2011 г., Уини записва онлайн видео, в което обяснява, че витилигото е просто заболяване на кожата - а не повод човек да промени живота си.

Тя променя лицето на модата и стандарта за красота, обявиха неотдавна Си Ен Ен, а британският топфотограф Ник Найт я включи във фотосесията на "Дизел" за сезона пролет-лято 2015.

През изминалия уикенд Уини беше поканена сред гост-звездите на Европейските музикални награди на MTV в Ротердам, Холандия, където носеше смела рокля "Ели Сааб" и заедно с рапъра Тайни Темпа връчиха на Twenty One Pilots статуетката за най-добри концертни изпълнители.

През последните години тя дефилира на ревюта и снима фотосесии за елитни списания, а модни къщи като испанската Desigual я провъзгласяват за своя муза през сезона пролет-лято 2015. 

;