Или какво става, когато махнеш грима публично

Гримът прави чудеса. Това е стара истина и сме я виждали в действие безкрайно много пъти. Това ни показва и YouTube канала My Pale Skin (моята бледа кожа), посветен на тайните на гримирането, където, подобно много други подобни канали, жени и момичета могат да видят интересни съвети.

Докато в един момент авторката на канала не публикува видео, което засяга много повече от просто гримиране - тормозът в интернет, злобните коментари и това как те могат да разбият самочувствието на един млад и неуверен човек.

За три месеца тя започва да публикува свои снимки без грим - не перфектно лице с дерматологични проблеми. Коментарите са безпощадни.

Идеята за това видео е да покаже колко нереалистични очаквания създават социалните медии. Как всички трябва да са красиви, иначе са никой. И как тези изкуствени стандарти за красота могат да смачкат някой неуверен човек.

Посланието на My Pale Skin е просто - трябва да си повярвате, иначе другите могат да ви смажат с грубостта си. И сте красиви, независимо какво ще ви каже някой друг.