Психолози смятат, че характерът може да се отгатне и по това на коя птица се оприличавате

Дали приличате на гордия орел, палавото врабче, пъстрия папагал, романтичния лебед, мъдрия бухал, кроткия гълъб или на друг представител от пернатите видове, които ни заобикалят? Решете каква птица сте и проверете резултата си с този тест.

Орел

Подобно на гордия цар на птиците вие носите агресивен темперамент и не понасяте посредствеността. Личност сте със страстна натура и буен нрав, но мислите с положителен знак, целенасочено и конструктивно. Утвърждавате се като лидер с магнетично излъчване, зад което се крие бърз и съобразителен ум.

Врабче

Стилът ви на общуване много напомня чуруликането на рошоперия палав градски обитател. Приказлив сте, доста общителен и обичате да се забавлявате в приятелска компания. Склонен сте обаче да бъдете доверчив и податлив на убеждаване. Тази своя черта проявявате най-вече в емоционалната сфера, където лесно могат да ви впечатлят истории за нелеко битие и успех, постигнат с много пот на челото.

Лебед

Това е птицата на любовта и по неин образ и подобие вие сте истински романтик, който още вярва, че ще срещне своята прекрасна принцеса или чаровния принц в блестящи доспехи. Макар че от време на време ви домързява малко, изпитвате потребност да се заобикаляте с красиви неща и правите всичко по силите си за това. Склонен се много да сте раздавате и да се доверявате прекалено.

Виж още: Грозни патенца и диви лебеди

Гълъб

Мир и хармония са ключовите думи в чувствения ви живот. Поведението ви е по-скоро пасивно, но ревността по отношение на партньора не ви е чужда. Любовта за вас е преди всичко доверие, вярност и обричане до гроб. Външно обаче невинаги се показвате узрял за подобен обет.

Бухал

Мъдър и разсъдлив като тази нощна птица, ви се славите като чудесен приятел, готов да изслуша, проявяващ съчувствие и разбиране към хората. Въпреки това част от личността ви остава загадъчно забулена. Имате дар слово и обикновено намирате начин да получите това, което искате. Дълбока вода.

Канарче

Въпреки че сте оптимист, вие изпитвате отчаяна нужда от чувство за сигурност, както финансова, така и емоционална. Нежна и любвеобилна особа сте и няма съмнение, че за вас семейството и приятелите стоят над кариерата и амбициите.

Гларус

Съвсем логично плажните флиртаджии носят нарицателно неговото име. Вашият волен, авантюристичен дух не понася дори мисълта за обвързване. Не се ли чувствате и в момента твърде "натясно" в личния си живот? Копнеете за повече свобода и независимост, за да дадете простор на всички свои артистични и творчески способности.

Врана

Досущ като перата на тази птица, вие оцветявате живота си само с черни и сиви краски. Склонен сте към песимизъм и често се поддавате на настроенията си. Вероятно затова бавно възприемате спонтанните идеи на околните, макар че не си правите труда да измислите нещо свое. Може да се каже дори, че сте злопаметен.

Лястовица

Заета птица сте, съзнанието ви е ангажирано изцяло с мисли за финанси и социални контакти. В това няма нищо лошо, но понякога става причина да загърбите емоционалните си потребности. Иначе сте преизпълнен с нови идеи, но невинаги гледате на тях практично. Обичате лукса около себе си.

Виж още: Нашествие на папагали в градовете

Папагал

Своенравен и бъбрив е характерът, който криете под пъстрото си оперение. Допълва го чувство за хумор с ефекта на газов пистолет. Обичате да ви оказват внимание, а умението да се нагласяте на различни вълни и силният ви усет за драматичност привличат хората към вас като магнит. Във взаимоотношенията си сте малко повърхностен, макар че сте забавен компаньон. Вървите по свой собствен път, по който правилата невинаги имат значение.

Видео: "Рио-2" (2014) и "Рио" (2011) - трейлъри

Източник: сп. Bella