Hidden Orchestra и Sofa Surfers са подготвили специални аудио-визуални шоута за българските си фенове на 21 ноември, когато е второто издание на концертната вечер

Остават броени часове до второто издание на NightLive на 21 ноември вечерта в столичния клуб "Mixtape 5" - част от Нощта на театрите, която тече тази събота в цяла София. То се реализира с подкрепата на Австрийското посолство в София и ирландското уиски "Бушмилс".

В 22,30 ч. концертната нощ започва по един нестандартен начин, но в тон с театралната тема - чрез провокацията на актьорите Димитър Марков и Августин Демерджиев, наречена "Концерт за френски ключ".

Концерт за френски ключ“ е съвременната комедия на сливенския драматичен театър, която представлява надиграване между двамата актьори, което въвлича и всички присъстващи. Представлението е част от официалната програма за Нощта на театрите 2015.

Точно в полунощ на сцената в пълен състав трябва да се появят шотландците Hidden Orchestra. Организаторите разкриват, че концертът им е дългоочакван не само от феновете у нас, но и от самите музиканти, защото бил планиран да се случи година и половина по-рано, през април 2014, но за съжаление тогава неприятен пътен инцидент на сръбската магистрала ги лишил от възможността да зарадват почитателите си.

Виж още: Човекът зад Hidden Orchestra - интервюто ни с техния основател и основен двигател Джо Ейксън

Черешката на тортата е оставена за 1,30 ч. след полунощ, когато трип-хоп формацията Sofa Surfers излиза пред публиката в клуб "Микстейп 5" с най-новата си продукция Scrambles, Anthems and Odysseys. Албумът им е създаден като своеобразен протест срещу световната политика и задълбочаващата се липса на хуманност и съчувствие у хората, изразен чрез дълбоки звуци и провокативни текстове. 

"Австрийските Massive Attack" също идват в пълния си състав: Маркус Кинцeл (баскитара), Волфганг Фриш (китара), Михаел Холцгрубер (диджей, ударни) и Мани Обея (вокали). Финалният щрих към проекта добавя мултимедийният артист и виджей Тимо Новотни, от когото се очаква с лекота да облече звуците в картина.

Вижте съвместния им видеопроект Trains Of Thoughts, за да си представите поне отчасти каква музикална разходка с психеделични визуализации ви очаква, ако прекарате нощта срещу неделя в "Микстейп 5".

Билети "Ранно пиле" на цена 15/20 лв. само в магазин "Яко" (Ул. "Граф Игнатиев" 43) или с резервация на 0886 33 33 67.
Стандартни и онлайн билети на цена 20/25 лв. в мрежата на Eventim.bg ("Пикадили", "На тъмно", OMV, "Технополис", Билетен център НДК, "Арена Армеец" и др.)

Следете събитието и във "Фейсбук" и чуйте музикалния плейлист, подбран специално за да ви подготви за концертната вечер на 21 ноември.