Колежката й Ирен Кривошиева разказа, че 94-годишната актриса, настанена в "Токуда", била добре и се шегувала. По-късно днес с букет лалета на свиждане в болницата при нея дойде и министърът на културата в оставка

Стоянка Мутафова се чувства добре, разказа в сутрешния блок на Нова телевизия актрисата Ирен Кривошиева, която придружила театралната ни прима до болницата вчера следобед. Ватеранката на театралната ни сцена беше хоспитализирана, след като внезапно й прилошало.

Ирен Кривошиева посетила колежката си към девет вечерта и разказа, че се хранела, шегувала и питала кога е следващото им представление.

От лечебното заведение обясняват, че състоянието на актриса е стабилно, но засега тя остава там под медицинско наблюдение. Лекарите все още не потвърждават слуховете, че 94-годишната Мутафова е получила инфаркт, както съобщава жълтата преса днес.

Дъщеря й Мария Грубешлиева - Муки, уточнява, че снощи майка й е претърпяла рутинна операция на стеснен кръвоносен съд, но вече била добре.

Следващото представление на пиесата "Г-жа Стихийно бедствие" с нейно участие трябва да се играе в неделя, 4 декември, на откритата сцена "Сълза и смях".

По-рано този месец от Българския културен институт в Лондон, където тя гастролира със същия спектакъл, внесоха предложението за вписването й в Книгата на световните рекорди "Гинес" като най-възрастната активно играеща на сцената актриса.

Според процедурите за подбор номинациите и тяхното одобрение в различните категории се обработват в рамките на три месеца, обясняват от Министерството на културата.

На 2 февруари догодина Стояна трябва да навърши 95.

С букет лалета днес в болницата на свиждане отиде и министърът на културата в оставка Вежди Рашидов. Актрисата с много приповдигнат дух го убедила, че вече се чувства много по-добре, и изразила надежда тази случка да не й попречи за "Гинеса".

Източник: Нова телевизия, Министерство на културата