Стоянка Мутафова на 95!

Стоянка Мутафова

театрална и филмова актриса

Стояна-Мария Константинова Мутафова става по-известна като Стоянка Мутафова, след като истинското име на актрисата е объркано в един афиш. Родена е на 2 февруари 1922 г. в София и през 2016-а е предложена за вписване в книгата на световните рекорди "Гинес" като най-възрастната активно играеща на сцената актриса. Продължава да играе в постановки на Сатиричния театър "Алеко Константинов", сред чиито основатели е - комедиите "Г-жа Стихийно бедствие" от Алдо Николай (с която празнува в "Сълза и смях" вечерта на 95-ия си рожден ден), "Скакалци" на Ст.Л.Костов и "Столетие мое" от Мишел Лоранс.

Автобиографията й, написана в съавторство с Юрий Дачев, е озаглавена "Една фурия на 90". "Деветдесетте години не са я укротили, не е притихнало любопитството й, нито са се замъглили преценките й. Нито пък е станала по-лесен човек. Не, не е! Същата непредвидима, бушуваща виелица си е и сега, както и преди. Стояна и на 100 ще бъде дете, което бързо забравя лошото, опасностите, разумните доводи", казват издателите й от "Слънце".

Зрителите я помнят и от популярни български кинокомедии като "Топло", "Кит", "Специалист по всичко", а през последните години, вече 11 сезона, участва в комедийния сериал на Би Ти Ви "Столичани в повече".

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност