Драма покрай жребия за Лига Европа заради ЦСКА

"Лудогорец" стартира участието си в Европа от втори предварителен кръг на ШЛ срещу тима на "Жалгирис" (Литва). Това отреди днешния жребий в Нион. 

В първата среща на 11/12 юли българският шампион е гост, а реваншът на 18/19 юли ще е на стадион "Васил Левски" в София. Последните четири години "Жалгирис" е шампион на Литва. През изминалото издание на най-комерсиалния турнир тимът отпадна от "Астана" във втория предварителен кръг от надпреварата.

Драма имаше покрай българските отбори за жребия на Лига Европа. Въпреки че първоначално ЦСКА-София бе допуснат до тегленето, в последния момент УЕФА замени червените с "Дунав" (Русе). 

Няколко часа преди жребия ЦСКА-София фигурираше сред поставените отбори в първи кръг, където бе с коефициента на фалиралия ЦСКА. УЕФА дори бе направила и разбивки, разделяйки отборите в 10 групи - 5 поставени и 5 непоставени. 

Час преди тегленето на жребия за първи кръг оформените групи изчезнаха. Точно в 14.00 часа се появиха нови групи, които заради изваждането на ЦСКА-София бяха коренно променени, и в тях вече фигурираше Дунав (Русе) като непоставен отбор в група три.

Русенци бяха непоставени и се паднаха срещу казахстанския "Иртиш", чийто треньор е Димитър Димитров-Херо. "Дунав" е гост в първия мач на 29 юни, а реваншът в България е на 6 юли, най-вероятно в Русе.

В другите мачове на българските отбори "Левски" се изправя срещу "Сутиеска" (Никшич) от Черна гора. Първият двубой е на 29 юни, а втората среща е на 6 юли, където домакин са черногорците. Отборът на "Сутиеска" спечели купата на Черна гора преди 20 дни, след като победи на финала с 1:0 "Гърбал".

"Ботев" (Пловдив) пък се изправя срщеу албанския "Партизани". При първата среща пловдивчани гостуват в Тирана на 29 юни, а вторият мач е на 6 юли.