Удълженият сет на емблематичния за електронната денс сцена диджей е в столичния клуб на 25 април

Априлската програма на "Ялта" завършва с гостуването на Дениз Кою. На 25 април в Room 1 EDM диджеят представя специален удължен сет пред българските си фенове, а партито подгрява резидентът на клуба Стефан Попов.

Откакто за пръв път поставя ръцете си на пианото на 5-годишна възраст, Дениз Кою се вманиачава по създаването на музика. Неслучайно сред най-големите му фенове са самите Фед льо Гран, Себастиан Ингросо, Аксуел, Тиесто, Авичи, Алесон, Ерис Морило, Давид Гета и Калвин Харис.

В началото на своята кариера Дениз използва синтезатори и дръм машини втора употреба, закупени с трудно събрани джобни пари. Прекарва часове, анализирайки работите на "Депеш мод", "Дафт пънк", "Крафтверк".

Дните му минават в усъвършенстване на диджей уменията, монтаж на любимите му парчета с помощта само на малки магнетофони и моделиране на всичко, което му попадне. През 2011 г., когато гръмко се появява на световната музикална сцена с Hertz и летния хит Tung!, манията му се превръща в добре платена професия.

Последните години са постоянен водовъртеж от турнета, участия по концерти и фестивали. През 2013-а Кою се впуска в най-амбициозното си приключение до момента, обединявайки сили с испанеца Дани Авила като хедлайнъри на турнето Generation Wild, с което обикалят 20 града само за 25 дни.

Оттогава насам е бил част от най-значимите фестивали в света: Tomorrowland в Белгия и американския TomorrowWorld, Electric Zoo в Ню Йорк, британския Creamfields, Ultra Music Festival в Маями, Escape from Wonderland в Калифорния, Street Parade в Цюрих, Sensation в Чили, Бразилия и Банкок, световния клуб №1 Green Valley (Бразилия), Mysteryland в Холандия и Чили, Zouk в Сингапур.

Освен това е резидент не на едно, а на две страхотни места - Wynn в Лас Вегас и легендарния нощен клуб Privilege на остров Ибиса. Най-новият му клип - Sonic, е вдъхновен от Маями.

Билетите за партито са на цена 20 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg - "Германос", "Пикадили", OMV, Office 1," На тъмно", Билетен център НДК, Usit Colours - http://bit.ly/YALTA-TICKETS.

Можете да опитате и късмета си в жребия за две двойни покани за партито му тази събота. Условието за участие е да отговорите правилно (в полето за коментари по-долу, с истинския си "Фейсбук" профил) на въпроса кой град е родното място на Дениз Кою:

a) Бохум

б) Мардин

в) Маями

Чрез томбола изтеглихме двама от вас, които са отговорили правилно на въпроса по-горе.

Печелившите: 

1. Стоян Тонев

2. Christo Dimitrov

С печелившият ще се свържем във "Фейсбук", за да уточним как ще получи наградата си. Пропускът важи за двама.

Източник: Bulevard.bg