Имаме големи шансове за бараж, коментира доволен националният селекционер Ивайло Петев след 0:1 в Ла Валета

България се наложи с минималното 1:0 над Малта и се доближи на две точки от Норвегия в група H на квалификациите за Евро 2016. Единственото попадение в двубоя отбеляза Ивелин Попов в 56-ата минута, обобщава Football24.bg.

Норвегия не успя да победи Азербайджан и остана с 10 точки на 3-тата позиция, а с осемте си точки България заема 4-тото място в групата.

Още в 4-тата минута отборът на Малта можеше да поведе в резултата, но ударът на Ефионг мина над вратата. В 32-,ата Брифа стреля опасно, но Митев спаси. В 41-lата Мицански пропусна да се разпише, след като излезе очи в очи със стража на Малта. В края на първата част "трикольорите" получиха шанс да изпълнят дузпа, но Мицански би изключително слабо и не уцели вратата.

В началото на втората част Мишо Александров пусна остър пас, но Ивелин Попов не успя да засече. Той все пак се реваншира в 56-ата минута, когато отбеляза единственото точно попадение в мача.

Четири минути по-късно, след слабо изчистване на Андре Агиус, Мицански стреля с глава, но отново не успя да се разпише. От последвалия корнер Манолев засече с глава, но неточно. В края на двубоя Манолев можеше да удвои преднината ни, но ударът му нацели гредата. 

Националният селекционер Ивайло Петев коментира доволен, че мачът е минал според очакванията му.

"Създадохме доста ситуации. До голяма степен ми изпълниха заръките. През първото полувреме си мислих, че ще ни е доста трудно. Продължихме да доминираме, вкарахме хубав гол и създадохме доста ситуации", обобщи наставникът и добави:

"Няма да кажа къде са ни слабите места - ще си ги анализираме в съблекалнята. Ако нямахме шансове, нямаше да стана национален селекционер. Имаме големи шансове за бараж. Има доста неща за подобряване. Септември вече ще бъдат тръгнали първенствата, ще бъде по-лесно."

Източник: Football24.bg