Звездата от премиерния "Отмъстителите-2: Ерата на Ултрон" участва в поредица реклами на новия смартфон HTC One M9

Най-високоплатеният актьор в света този сезон участва не само в поредната мащабна комиксова екранизации, а и в серия 30-секундни клипчета за HTC и новия им модел смартфон.

Поредицата под заглавие HTC x RDJ включва девет епизода, които носят заглавията на отделни цветове: бяло, жълто, оранжево, червено, зелено, синьо, лилаво, сиво и черно - изтъквайки различните качества на модела M9.

Виж още: Новият HTC One M9 вече е в магазините на "Мтел"

Робърт Дауни-джуниър получил пълен творчески контрол върху продукцията, като дори написал сам сценария за финалния 10-и клип, който само е озвучил.

Първият, "бял" филм е вдъхновен от култовия британски тв сериал от 60-те The Prisoner (Затворникът).

В клип номер 2 (Жълто) той се събужда в бункер под обсада, обсипван с вражески огън...

В оранжевия клип (номер 3) той е пленник на мъж в заешки костюм, който се опитва да изтръгне от него самопризнания, но изпуска нещата от контрол...

Заекът се появява и в клип 4 (Червено), където героят на Дауни-джуниър е писател, зациклил над пишещата машина...

В зеления клип (номер 5) той буквално застрелва Луната, за ужас на русалката от мъжки пол Брайън...

Клип номер 6 (Синьо) е продължение на предишния, където русалката се опитва да си отмъсти, но мелодията, която Робърт свири на пианото, укротява гнева му.

Седмият клип е в лилаво и задава въпроса какво би станало, ако Анди Уорхол рисуваше прочутите си картини с бейзболна бухалка...

Клип 8 (Сиво) е черно-бял...

... както и деветият късометражен филм (Черно), където вече имаме и продуктово позициониране.

Робърт Дауни-джуниър работи с тайванския производител на смартфони и таблети от 2013 г. насам, когато се включи в кампанията Here's To Change, дешифрирайки трибуквеното им име по няколко различни начина.

Деветте късометражни филма са неми, но гласът му звучи за минута в най-новата реклама на HTC One, за която той съчинил текста си сам, с помощта на съпругата си Сюзан.