Тази събота телекомът представя с концерти в четири града и друг нов модел - Samsung Galaxy S6

"Мтел" започна продажбите на най-новия флaгман на HTC - One M9. Цената на иновативния смартфон е 46,98 лв. на месец, или 1079,98 лева в брой с "Мтел трансфер XL" при сключване на договор за две години. 

Любителите на марката ще открият в M9 най-доброто съчетание на технологиите, представени от HTC до този момент, уверяват от телекома. Дизайнът на новия смартфон подчертава металните ръбове, които са съчетани с изящни извивки и му придават вид на скъп аксесоар.

Големината на екрана му е 5 инча (12,7 см), което го прави удобен за хващане с една ръка, а корпусът е изработен от цяло парче метал и се отличава със здравина и изискан двуцветен дизайн.

Една от най-впечатляващите характеристики на HTC One M9 е функционалността HTC Sense™ 7, която се адаптира към потребителя на смартфона. Отчитайки местоположението и навиците на ползвателя, Sense 7 добавя най-полезните приложения към началната страница, обвързва лесно контактите с профилите в социалните мрежи, анализира любимите снимки и модифицира вида на често ползваните приложения, усещането, което носят, цветната гама и фона.

Основната камера на HTC One M9 се отличава със забележителните 20 мегапиксела, които поставят акцент върху всяка извивка и сложен детайл, допълнени със сапфирени стъклени лещи, предпазващи от надраскване.

Камерата снима също и филми в резолюция 4К, като подхожда към ниско осветените кадри с мощна предна UltraPixel™ камера, която улавя 300% повече светлина от стандартните камери и произвежда по-контрастни, по-естествени и балансирани снимки.

Меломаните също ще останат очаровани от характеристиките на новия флагман на HTC. За постигане на многоизмерен звук той съчетава HTC BoomSound™, 5,1-канален Dolby® Surround саунд и Qualcomm® Immersive Audio.

Характерните за семейството на HTC One двойни предни колонки могат да бъдат намерени и в най-новия модел.

Междувременно тази събота, 18 април, вицешампионката от "X Factor 3" Невена Пейкова ще пее в "Мол Варна" от 18,30 ч., а поводът е премиерата на Samsung Galaxy S6 в магазините на "Мтел".

За същия ден и час са насрочени концерти в още три града: Пловдив, Бургас и Русе. Tелекомът е подготвил игри с награди за всички гости, като най-голямата сред тях е самият Samsung Galaxy S6.