Това може да е най-голямата трагедия, случвала се в Средиземно море

Инцидент с кораб, превозващ поне 700 имигранти на борда си, може да се превърне в най-голямата трагедия, случвала се в Средиземно море. Корабът се обърна вчера в Сицилианския канал, съобщиха световнияте медии.

Трагедията

Инцидентът е станал събота срещу неделя около полунощ местно време на около 200 километра от бреговете на остров Лампедуза. Мащабната операция по издирването на оцелели продължава.

Италианските власти съобщават, че плавателният съд се е обърнал, когато към него се приближил спасителен патрул. Тогава всички пътници на борда се струпали в единия край и тежестта им обърнала и без това нестабилния кораб.

Все още се провеждат спасителни операции с участието на различни европейски страни.

Един от оцелелите от корабокрушението мъж от Бангладеш е заявил пред италианските власти, че на борда е имало 950 души. Към момента спасени са едва 28 от тях.

Европа се събира да обсъди проблема с бежанците

Само за седмица в Италия пристигнаха над 11 хил. бежанци от африканския континент. Трафикът с хора се активира заради хубавото време и спокойно море. Междувременно днес в Люксембург европейските външни министри ще обсъждат спешни мерки за решаване на проблема с имигрантите.

Източник: Би Би Си, "Гардиън"