Най-сериозният е на "Цариградско шосе" от бул. "Александър Малинов" до Околовръстния път

От днес в столицата започва серия от пътни ремонти, като обновени ще бъдат 20 възлови булеварди и кръстовища в столицата.

"Цариградско шосе"

Един от основните ремонти е по бул. "Цариградско шосе" от бул. "Александър Малинов" до Околовръстния път. Така южното платно между моста на река Искър и Околовръстния път остава затворено за близо два месеца - до 10 юни.

По проект са включени рехабилитация на пътната настилка, подмяна на мантинелите, ремонт на бордюрите и тротоарите, както и възстановяване на електрическите инсталации.

Вторият етап на реконструкцията на бул. "Цариградско шосе" започва в началото на юни и обхваща участъка между бул. "Яворов" и 4-ти километър. Целият проект трябва да приключи през септември, а стойността му е 19 млн. лв.

Освен бул. "Цариградско шосе" на сериозни ремонти ще бъдат подложени районът около Руски паметник, бул. "Дондуков" и бул. "Евлоги Георгиев".

Ремонти и по магистралите

Освен това от днес започва и първият етап от ремонтите по магистралите, които са в най-лошо състояние. За тази цел в началото на месеца правителството отпусна до 100 млн. лева.

50 км на Тракия и 30 км на магистралата Шумен-Варна ще бъдат ремонтирани до края на годината. От пътната агенция се надяват на хубаво време, за да спазят обещаните срокове.

Източник: Софийска община