Всичко зависи от решението на Владимир Кличко дали иска реванш срещу британеца

Кубрат Пулев е на крачка от мач за световната титла с Антъни Джошуа. Това стана ясно от Еди Хърн, промоутър на британеца, цитиран от британския в. "Дейли стар".

Дали обаче Джошуа ще се изправи срещу Кубрат Пулев зависи от Владимир Кличко. 

Украинецът трябва до две седмици да даде отговор дали иска реванш срещу Антъни Джошуа. Ако двамата се изправят отново един срещу друг, общата печалба за двамата се очаква да бъде дори по-висока от рекордните 40 млн. лири, които изкараха с мача си на "Уембли".

Към момента Кличко обмисля решението си във Флорида, където е на ваканция. Откаже ли се от спорта, Джошуа е длъжен за защити пояса си в IBF срещу Кубрат Пулев. Най-вероятно мачът ще е през есента на Principality Stadium в Кардиф.

Виж още: Кубрат Пулев защити титлата си с убедителна победа над Кевин Джонсън

"Ако Владимир откаже, няма съмнение, Джошуа ще се боксира с Пулев. Говорих няколко пъти с Бернд Бьонте, мениджър на Кличко. Владимир иска две седмици със семейството и тогава ще отговори. Имаме идеи за място и дата, възможностите са Кардиф, Лас Вегас, Китай, Дубай и Катар.

Ако Владимир ми каже: "Какви са парите?" и има по-голяма оферта от чужбина, за съм длъжен да се съобразя. Аз вече говорих с Кале Зауерланд, промоутърът на Пулев. С него сме приятели", добави Хърн. 

"Ще искам отсрочка за мач с българина, ако Кличко поиска реванш. Но IBF може да я даде, може и да не я даде. Стигне ли се до разбирателство, Пулев е първият след Кличко", завърши Хърн.

Източник: "Дейли стар"