Кой ще е вторият финалист в тазгодишното издание на Шампионската лига

След като вчера "Байерн" (Мюнхен) победи на свой терен "Барселона" с 3:2, но въпреки всичко отпадна от борбата за спечелването на Шампионската лига с общ резултат 5:3, днес се решава и вторият финалист в турнира.

Днес на "Сантяго Бернабеу" "Реал" (Мадрид) и "Ювентус" излизат във втори полуфинален мач, след като в първия италианците се наложиха с 2:1.

Отборът на "Реал" (Мадрид) е допуснал по 2 гола в последните си три двубоя. Мадридчани се наложиха над "Севиля" с 3:2, загубиха от "Ювентус" с 1:2 и направиха 2:2 с "Валенсия".

При равенството с "Валенсия" феновете на "кралския клуб" бурно освиркваха Икер Касияс, но наставникът на "Реал" Карло Анчелоти е сигурен, че играчът му ще се върне към най-добрата си форма в 150-ия си двубой за мадридчани.

"Касияс има много опит, той е свикнал на такова отношение и то не му влияе. Всъщност, мисля, че дори го мотивира", коментира Анчелоти и допълни:

"Понякога разбирам феновете, защото играчите не играят добре. Утре (днес - бел.ред.) ще е различно. Всички фенове на "Реал" разбират кога един мач е важен. Много пъти преди те са били зад нас, както беше срещу "Атлетико" (Мадрид)."

Виж още: Лам: Невъзможно е да удържиш такива играчи 90 минути

За "кралския клуб" двубоя ще пропусне Лука Модрич, но Анчелоти потвърди, че Карим Бензема може да вземе участие в двубоя.

"Бензема е на 100% готов. Той може да започне като титуляр или да влезе в по-късен етап в двубоя. Чичарито ни дава различни опции в атака, но Бензема помага на целия отбор да играе по-добре", каза още Анчелоти.

"В последните мачове играем добре, но ни липсва концентрация в ключови моменти и точно това трябва да избегнем. Трябва да бъдем фокусирани през целия двубой", коментира още Анчелоти.

За "Ювентус" се завръща звездата на тима Пол Погба, който пропусна първия мач заради контузия. Масимилиано Алегри разкри, че ще рискува и ще пусне французина титуляр в "мача на сезона" за "старата госпожа".

Наставникът на "бианконерите" даде почивка на девет основни играчи в последния мач на тима от италианската Серия "А". Както е известно, отборът си осигури титлата от доста време и всички сили са насочени към Шампионската лига.

Асамоа и Касерес със сигурност пропускат двубоя заради контузии.

Тенденции:

- "Ювентус" е елиминирал "Реал" (Мадрид) в елиминационна фаза три пъти от четири срещи между двата тима. "Кралският клуб" печели единствено финала през 1998 г.

- "Реал" (Мадрид) е спечелил четири от последните си пет сблъсъка с "Ювентус" на "Сантяго Бернабеу" в елиминационната фаза. (Последните четири мача и всички три от създаването на Шампионската лига. Всичките тези победи са били в първия мач.)

- Двата тима никога не са завършвали наравно на "Бернабеу".

- Двата тима са спечелили общо 120 трофея: "Реал" (Мадрид) - 70, а "Ювентус" - 50.

- "Реал" (Мадрид) има 32 титли в първенството и 14 Европейски купи

- "Ювентус" има 31 титли в първенството и осем Европейски купи

- Двата тима имат 12 Европейски купи: "Реал" (Мадрид) 10, "Ювентус" - две, и 20 появявания на финали - 13 на "Реал" (Мадрид) и седем на "Ювентус".

Още новини от света на спорта можете да намерите на Football24.bg

Източник: Football24.bg