При кои болести джинджифилът е противопоказен

Джинджифилът придобива все по-голяма популярност напоследък. Това е оправдано предвид безбройните полезни свойства, които притежава и съответно благоприятното въздействие върху човешкия организъм. 

Но като всеки продукт, пък било то и природен, и този има противопоказания.

И така, джинджифилът не е подходящ за вас, ако страдате от:

Язвена болест в период на обостряне. Изобщо при язви, оставете корена настрана. Това се обяснява с факта, че джинджифилът разрежда кръвта;

Алергия към джинджифил и някои други продукти - за съжаление, това можете да узнаете с времето, след като опитате от корена;

Ако кожата ви реагира на растението. При кожни възпаления - не приемайте джинджифил;

Висока температура;

При кървене (и при слабо, и при по-силно).

Към края на бременността също не трябва да се консумира джинджифил, с изключение на случаите, когато лекарят е препоръчал корена за избавяне от токсикоза. 

Да не се използва от кърмещи жени;

Дивертикулит;

Дивертикулоза;

Стомашно-чревни заболявания;

Треска;

Езофагеален рефлукс.

Виж още: 15 ефекта на кафето върху нашето здраве

Придържайте се към едно правило: ако имате някакво заболяване и не сте сигурни дали може да приемате джинджифил под някаква форма, консултирайте се с лекуващия ви лекар.

Странични ефекти, вследствие употребата на джинджифил:

диария;

гадене;

повръщане;

алергия.

За повече новини за здравословно и вкусно хранене четете Kulinaria.bg

Източник: Kulinaria.bg