Бившият капитан на националния ни отбор по футбол е починал след масиран инфаркт

Тази сутрин легендарният българският футболист и капитан на националния ни отбор по футбол Трифон Иванов почина на 50-годишна възраст. 

Причината за преждевременната смърт на Трифон Иванов е масивен инфаркт. Бившият футболист е бил в дома на приятелката си Валя Панова във великотърновското село Самоводене. Там е получил масиран инфаркт около 10.00 часа. 

"След изписването му от болницата, казаха, че всичко е добре. Явно тази сутрин към 10 часа е направил масиран инфаркт", съобщи кметът Николай Милаковски пред Нова телевизия.

На 19 август Трифон Иванов получи инфаркт и бе приет по спешност в болница. Беше му направена коронарография. Сложен му беше стент, тъй като имал запушване на дясната коронарна артерия.

В последните години Трифон заемаше поста председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, където спечели сърцата на хората в родния си град и региона с всеотдайната си работа за развитието на футбола.

Трифон Иванов ще остане в историята на българския футбол като един от най-добрите защитници - Футболист №1 на България за 1996 г., 3-кратен шампион на България с екипа на ЦСКА, а през 1996 г. става шампион на Австрия с "Рапид" (Виена). Има 77 мача с 6 гола за "А" националния отбор на България, с който е бронзов медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г. Паметен ще остане неговият гол във вратата на Русия на Националния стадион "Васил Левски" на 10 септември 1997 г., с който България се класира за Мондиал'98.

Преди да бъде голям футболист, Трифон беше голям мъж. С огромно сърце и винаги готов да помогне. Всички ние скърбим за загубата на един истински приятел. Почивай в мир, Трифоне!, написаха още от БФС.

Със сърцатата си игра и работата си за развитието на българския футбол Трифон Иванов спечели любовта на българските фенове. Да си припомним някои от най-запомнящите се моменти от играта му.

Източник: Football24.bg