Наставникът обяви след поражението от Финландия, че няма как да си подаде оставката, тъй като договорът му е изтекъл с края на шампионата

"Продължавам да съм разочарован, за съжаление, направихме много слабо световно първенство, с някои малко проблясъци в първата фаза. Във втората фаза не успяхме да покажем поне минимума от потенциала, който имаше отборът", сподели старши треньорът на волейболния ни национален тим Пламен Константинов пред Нова телевизия.

"Знаех, че средно положение няма. Усещах психологическото състояние на отбора. Можеше да бъде само рязко нагоре или рязко надолу. Срутихме се най-вече психологически и в последните два мача просто не присъствахме. Аз го казах и на пресконференцията, на фланелките си носим знаме и всички имат имена на фланелките и никой не трябва да си позволява, дори сам за себе си, да показва безразличие. Независимо, че сме имали надежди за по-предно класиране. Нищо не ни извинява, че по този начин сме завършили това Световно първенство", каза още Константинов.

Разпределителят на националния ни отбор по волейбол Андрей Жеков, който бе един от най-стабилните в тима ни по време на турнира, заяви след края на шампионата пред БНР, че е разочарован от резултатите, но според него тези момчета са бъдещето на българския волейбол:

"Разочарован съм. Сега е време всеки да си направи изводите, да извлече поуки, за да не се повтарят такива мачове и резултати. Иска ми се феновете да не са толкова критични към младите играчи в отбора, защото те са бъдещето на българския волейбол. Според мен - те са млади, имат качества, просто им трябват мачове, за да заиграят още по-добре", заяви Жеков след загубата от Финландия с 0:3.