Детройтската легенда гостува в Room 2 на клуб "Ялта" в първия пролетен ден, 21 март

Диджеите зад партитата Takeover продължават силната поредица гости със Стейси Пулен - новатор от втората вълна на детройтското техно, израснал под опеката на легендарната тройка Дерик Мей, Хуан Аткинс и Кевин Сондерсън. Детройтската легенда гастролира в Room 2 на клуб "Ялта" на 21 март, първия ден от астрономическата пролет.

Виж още: Програмата на "Ялта" за март

Още от дете, Стейси свири на флейта и всевъзможни музикални инструменти, като развива слабост към аналоговия звук и перкусиите. Забележителните познания, които натрупва за тях, му помагат да се включи успешно в турнетата на училищните формации.

Последното няма как да не го подготви за трудния живот на пътуващия музикант, но Пулен има и преки наблюдения благодарение на баща си, който през 70-те участва в "Мотаун"-ската група The Capitals.

Основополагащите си години американецът прекарва в легендарния клуб The Music Institute, където танцува върху сетовете на Алтън Милър и Чез Дамиър. Първите му записи са резултат от работата върху ремикси с Кевин Сондерсън през 1992-ра.

Дебютният сингъл на Пулен излиза година по-късно за експерименталния лейбъл на Дерик Мей, последван и от първия му албум (Theory Of Silent Phase, 1994) под псевдонима Silent Phase. Оттогава насам Стейси е издавал своята продукция с "Каденца", "Върджин", !K7 и собствения си лейбъл Black Flag под различни артистични имена.

Диджейската кариера на Пулен започва да се развива още в началото на 90-те, докато живее в Амстердам заедно с Дерик Мей. Всеки уикенд двамата имат гигове в малки клубове из цяла Европа, но решителността да се докаже плюс способността да пуска детройтско техно и други разнообразни стилове му помагат да си осигури самостоятелни участия в институции като лондонските клубове Ministry of Sound и The End, а също и в парижкия Rex Club.

Дори и след като е връща да живее обратно в Детройт, Стейси продължава да лети всеки уикенд за гастроли по цял свят, вкл. в Европа, към която остава привързан. С годините се прочува със своите дълги, експериментални и много еклектични музикални пътешествия зад пулта, които продължават поне по пет часа.

Всеки негов сет е като селекция с най-доброто от електронната музика през последните няколко десетилетия.

Билетите за гостуването му на 21 март струват 20 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg или на място в клуб "Ялта". Срещу 80 лв. пък клубната карта Takeover осигурява достъп до всички партита от поредицата до края на настоящата 2015 г.

Тakeover са Любо Урсини, Валди и Филип Черников, а в досегашните издания на партитата им са гостували Мартин Бутрих (един от създателите на Desolat), Диксън, който две поредни години е номер 1 в класацията на Resident Advisor, канадската техно/електроклаш легенда Тига, Ник Кърли, създал успешни лейбъли като Cécille Records и 8Bit Records, Али от "Тифшварц".

Следващите потвърдени имена за май и юни са Патрик от M.A.N.D.Y. и Ame.