Единият от създателите на лейбъла Desolat идва в "Ялта" на 19 декември

Резидентите на Takeover организират последното си парти за годината в Room 2 с един от най-добрите текхаус продуценти и диджеи на съвременната електронна сцена - Мартин Бутрих.

Немецът, който живее в Лос Анджелис, вече 20 години се чувства еднакво добре както зад пулта, така и зад дръм машините в студиото.

Техническите му умения и страстта към всевъзможни музикални стилове се материализират в издания за влиятелни звукозаписни компании като Planet E, Four:Twenty, Cocoon, Poker Flat, Nervous и Desolat.

Бутрих има номинация за наградата "Грами" със свой ремикс на Тори Еймъс от 2003-та, продуцирал е фънк легендата Бутси Колинс и е ремиксирал изпълнители от ранга на Мадона, "Мюз", Фатбой Слим, Джош Уинк, "Депеш мод" и "Пласибо" заедно с верния си другар от началото на 90-те Тимо Маас.

Докато много от останалите артисти с подобна дългогодишна кариера започват да записват по-конвенционална продукция, Бутрих развива стила си в противоположната посока.

С годините звукът му става все по-кондензиран и изчистен от излишни елементи, а импровизираната игра със семплите и бийтове по време на постоянните му участия печели вниманието на публиката на големи фестивали като Time Warp и Creamfields, но и в най-добрите клубове като Fabric (Лондон), Womb (Токио), Cocoon (Франкфурт), Panorama Bar (Берлин) и Amnesia (Ибиза).

Музикалното партньорство на Мартин Бутрих с другия създател на Desolat Локо Дайс започва през 2002-ра и го вдъхновява да се занимава по-сериозно с дълбоки и мрачни мелодии за най-тъмната част от нощта.

Шестмесечният им престой в едно нюйоркско студио преди седем години остава в историята със създаването на лейбъла Desolat и внушителна дийп и тек хаус дискография, която променя стила из основи.

Приглушената светлина и грубият подземен интериор на Room 2, заедно с различната публика на Takeover, са идеален случай да се запознаете с музикалната история на Мартин Бутрих.

Билетите струват 20 лева и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg или на място в клуб "Ялта".

Тakeover са Liubo Ursiny, Valdy и Philip Chernikov. В предишните издания са гостували имена като Диксън (две поредни години номер 1 в диджей класацията на Resident Advisor), Тига (канадска техно/електроклаш легенда) и Ник Кърли (немски диджей и създател на лейбълите Cécille Records и 8Bit Records).