Единият от братята в немското дуо гостува на клуба в Room 2 на 7 февруари

Двамата братя диджеи Али (от Александър) и Басти (от Себастиан) Шварц създават общия си проект Tiefschwarz като резултат от своята споделена любов към музиката и натрупания опит зад пулта през 90-те в два легендарни клуба в Щутгарт: ON-U през 1990-93 г. и Red Dog, 1993-97 г.

Гостуването на Али в София тази събота, 7 февруари, съвпада и с първия рожден ден на поредицата Takeover.

"Идеята зад събитието е семпла. Никакви трендове, защото отшумяват, сериозни и интересни артисти за повече от един ден и никаква нагласа за here today, gone tomorrow. Искаме да носим качество, което да бъде оценено", споделя инициаторът Любо Урсини и допълва:

"Ако говорим за резидентите: Валди е установеният артист с вкус и безупречно ухо за качествена продукция, с когото имаме много сериозно минало заедно, докато Филип Черников е бъдещето, което рано или късно ще поеме щафетата. Подбирането на гостуващите артисти е труден и дълъг процес,

като диджей държа на структура, груув, стил и селекция

Важното е след всяка нощ хората да остават белязани (в добрия смисъл) за дълго време."

Германското дуо "Тифшварц" води началото си от 1996 г. Тогава братята Шварц започват да работят с продуцента Петер Хоф в Щутгарт и след няколко ремикса издават първия си сингъл с не особено оригиналното заглавие Music (1998).

Успехът му мотивира Али и Басти да запишат дебютния си албум Ral 9005, който излиза две години по-късно (2000) и остава в историята със сингли като Thru a Little Window, Hello Again, Never и Nix.

Вторият им албум A Little Help For Your Friends излиза през 2002-ра и е последван от диджей гигове на всички континенти - в Австралия, САЩ, Бразилия и Русия.

Междувременно двамата братя се установяват в Берлин и създават собствено студио с новия си продуцент и приятел Йохен Шмалбах, като продължават да попълват дискографията си с ремикси за Masters at Work, Groove Armada,

Келис, "Депеш мод", "Рокси мюзик", Миси Елиът и Мадона

Едно от най-сериозните доказателства за таланта на "Тифшварц" е фантастичният двоен албум Misch Masch, наред с две миксирани компилации за Fabric и немския фестивал Time Warp.

Вторият им самостоятелен албум Eat Books излиза през 2005 г. и включва синглите Damage с Трейси Торн, Morning Siren с Мат Б. Сейфър от Тhe Rapture и Isst Wait and See с вокалите на Chikinki.

"Тифшварц" създават и собствения си лейбъл Souvenir през 2006 г. заедно със стария си приятел Артур Веласкес, за да издават своята собствена продукция и разнообразни други изпълнители като Phonique, Riton и The Psychonauts.

През март, април (в рамките на Solar Easter), май и юни Takeover представя и други гости, преди да излезе в лятна ваканция и да се завърне с

нови, вече потвърдени дати и имена през октомври и декември

Извън "Ялта" ще свирим във Варна и Пловдив, но не в обичайните клубове, а на доста интересни и нетипични места, анонсира още Урсини и обещава скоро допълнителни подробности.

Билетите за партито с "Тифшварц" и Takeover на 7 февруари струват 20 лева и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg или на място в "Ялта".