Рокветеранът, който през декември навърши 71, разкри диагнозата си месец преди излизането на Ordinary Man, записан с участието на известни негови колеги като сър Елтън Джон, Слаш, Том Морело и Пост Малоун

Ози Озбърн представи няколко нови песни, сред които и дуетът с Елтън Джон Ordinary Man, дал заглавие и на новия му студиен албум, на музикалния пазар от 21 февруари.

Бившият фронтмен на метъл легендите "Блак сабат" не е издавал свой самостоятелен проект от десетина години насам. В записите, осъществени в Лос Анджелис, са се включили басистът на "Гънс енд роузес" Дъф Маккагън и барабанистът на "Ред хот чили пепърс Чад Смит плюс още гост-звезди като Пост Малоун, Том Морело от "Рейдж ъгейнст дъ машийн" и китаристът Слаш ("Гънс енд роузес").

Всички физически копия на албума включват уникален код, който дава възможност на притежателя му да се включи в томбола за 300 награди: пропуск за всеки концерт от турнето No more tours 2, среща със самия Ози, подаръчен сертификат и др. 

Междувременно на музикалния пазар вече се появиха новите му сингли Under The Graveyard, чийто видеоклип е режисиран от прочутия Йонас Акерлунд, Straight To Hell със Слаш и Ordinary Man със сър Елтън.

"Албумът се създаде от само себе си - обяснява Ози. - Слаш ми е скъп приятел, както и Елтън. Докато пишех Ordinary Man, мелодията ми напомни на старо парче на Елтън и тогава казах на Шарън: "Чудя се дали би го изпял?". Попитахме го и той се съгласи."

Пея, "че не искам да умра като обикновен човек" - не мисля и че ще ми се случи, шегува се Ози за заглавното парче в албума. Месец преди дългоочакваната премиера той разкри, че вече близо година страда от болестта на Паркинсон.

Това не е първият здравословен проблем в неговото семейство, което нашумя през 2002-2005 г. с риалити шоуто The Osbournes по MTV, както и с други телевизионни проекти. По това време съпругата му Шарън, която е негов мениджър и член на журито в британския X-Factor и "Америка търси талант", се бореше с рака, а през 2012 г. синът им Джак беше диагностициран с мултипленна склероза.

Колкото до Ози, неприятностите го съпътстват още от края на 70-те, когато е изхвърлен от групата заради злоупотреба с алкохол и наркотици - макар че по-късно отново се присъединява към тях.