От МВнР обясняват, че паспортът на Поптодорова е обявен за невалиден, тъй като тя не е служител на ведомството от ноември 2016 г.

Министерството на външните работи (МВнР) обяви с нота за невалиден дипломатическия паспорт на бившия ни посланик в САЩ Елена Поптодорова. Причината - трудовите й правоотношения с ведомството са прекратени. Нотата идва броени дни след скандала на летището във Варшава, съобщава Би Ти Ви.

Медията разполага с документа от 2 март, с който Външно министерство информира чуждите мисии у нас за промяната в статута на Елена Поптодорова. Това означава, че на практика тя вече не е дипломат.

От дипломатическото ведомство обясниха, че паспортът на Поптодорова е обявен за невалиден, тъй като тя не е техен служител от ноември 2016 г.

Виж още: Задържането на Елена Поптодорова - плод на недоразумение

През февруари Поптодорова се е легитимирала с дипломатически документ пред полските власти, които я уличиха в кражба на скъпа козметика от безмитния магазин на летище "Шопен".

На 2 март тя подаде оставка като ръководител на централноевропейския офис на Американския еврейски комитет със седалище във Варшава.

Поптодорова нарече случилото се "неволна грешка".

Източник: Би Ти Ви