Благодетелят на клуба Гриша Ганчев обяви плановете си за решаване на кризата

Софийският градски съд обяви ПФК ЦСКА за неплатежоспособността. Така клубът изпада в несъстоятелност. Синдикът Радослав Тонев влиза временно в клуба от стадион "Българска армия". 

Съдът е определил и началната дата на неплатежоспособността - 31 декември 2014 г. Вече има и възбрана и запор на имуществото на ЦСКА.

Решението подлежи на вписване в Търговския регистър и може да се обжалва в 7-дневен срок пред Софийския апелативен съд. Съдебният акт подлежи на незабавно изпълнение, уточниха от съда. 

През септември ФИФА поиска отнемане на 15 точки от ЦСКА.

Вчера пък благодетелят на ЦСКА Гриша Ганчев обяви плановете си за изваждане на ЦСКА от кризата, в която клубът се намира. На специално събитие на стадион "Българска армия" Ганчев бе посрещнат с аплодисменти от феновете. 

Той обяви, че пред ЦСКА има два пътя - сливане с отбор от "А" група или основаване на ново дружество, което да стане приемник на ПФК ЦСКА. 

"Вие ще вземете решението, защото аз собственост не искам, аз ще ви издържам. На мен не ми трябват имотите, нито на “Българска армия”, нито на Панчарево, защото аз съм доста заможен човек", се обърна Ганчев към феновете.

Те от своя страна се обявиха тотално срещу сливания с други клубове. 

Източник: Football24.bg