Какви негативни черти притежават различните представители на зодиака

Ако вярвате в астрологията, ще знаете, че всяка зодия си има своите си специфични черти. С тях обаче идват и специфичните недостатъци. 

Ето някои от най-досадните и неприятни недостатъци на всяка зодия:

Овен - егоцентризъм 

Не е важно дали е правилно или грешно, стига да е това, което Овенът каже. Упоритост до безсмислие, спъване на чуждите идеи, цупене, недоволстване и всичко само в името на по-великата кауза - да стане на неговото и той да е доволен. По-любопитното обаче е, че ако споменете това, пред който и да е представител на тази зодия, той или тя ще ви кажат, че не сте прави, а самите те са изключително щедри, готови са да помогнат на всеки в беда и винаги се жертват в името на общото благо.

Телец - инат

Ако ще си имате работа с Телец, пригответе си най-дебелите нерви, защото инатът на тази зодия е пословичен. Ако решат да правят нещо, представителите на тази зодия го правят. Ако им се противопоставите, ще продължат да го правят с усмивка и на пук. Най-негативно това се отразява в комуникацията с близките. Телецът просто не приема нищо, което е различно от неговата философия и неговото виждане.

Близнаци - непостоянство

Пословичната черта на Близнаците. Те подхващат нещо и в момента, когато им омръзне, го изоставят. Дали ще е работа, хоби, обещание, връзка или приятелство, не е от такова значение. В отношенията си с хората те са прями, но докато ви смятат за приятели. Ако ситуацията и студената логика, на която уж се оповават те, повеляват да действат срещу вас, те най-вероятно няма да се поколебаят да го направят. И ще го сметнат за нещо нормално. Оттам им идва и славата на двулични хора.

Рак - готовност за измама

Външният вид лъже. Кротките и хрисими Раци са готови да ви преметнат, ако ви възприемат като заплаха за своята сигурност. За един рак това е най-святото и не би се поколебал да използва всякакви мерки, за да я предпази. Застрашете дома или семейството на домошаря Рак и очаквайте нещо гадно да ви се стовари, откъдето най-малко го очаквате.

Виж още: Зодиите с най-тежък характер

Лъв - нарцисизъм

Животът е сцена и всички ние сме актьори, а Лъвовете вярват, че именно те играят главната роля, а останалите са длъжни да им ръкопляскат. Способността им да носят на критика граничи с нула, а Лъв, който носи на шеги е изключителна рядкост. Те дълбоко в себе си вярват, че околните трябва да се чувстват поласкани от присъствието им. А кажете ли им, че са нарцисисти, веднага ще ви засипят с доводи, че всъщност са най-толерантните и скромни хора на света.

Дева - поучения и педантичност

Каквото и да свършите, ако има някоя Дева покрай вас, никога няма да е достатъчно добре свършено. Винаги ще има още някой детайл, който не сте изпипали, нещо, което се пропуснали, някаква микроскопична неточност, която сте допуснали, но която ще бъде изкарана и раздута в невиждани размери. Колкото и да се стараете, все ще има нещо, за което да ви се намила. А след като грешката е порядъчно показана като най-голямата световна криза, следват часове поучения как трябва да се направи всъщност. 

Везните - мързел

Когато видите някой представител на тази зодия, най-вероятно ще ви се стори страшно енергична личност, която е богата на идеи и кипи от енергия да ги реализира. На първо четене е така, но в един момент се оказва, че идеите на Везната трябва да ги вършите вие, както и да взимате по-важните решения на изпълнението, докато отстрани тя се тюхка и пъшка колко е трудно всичко. Начинът на действие е просто да ги юркате непрекъснато.

Виж още: Какво представлява тъмната ни страна

Скорпионът - твърде много страст

Въпреки че Скорпионът в поведението си е обран от емоции, той вътрешно кипи. Страст, похот, гняв, агресия, жажда за мъст... Жена Скорпион оставена без секс е бомба със закъснител, която може да помете всичко наоколо. По-лесно е да оцелееш, ако оставиш истински скорпион да се разхожда по теб, отколкото да нараниш егото на някой представител на тази зодия и да му се подиграеш. Ако пък сте във връзка с някой/някоя от тях, по-добре не давйате поводи за ревност. Скандалите след това са страшни.

Стрелецът - несериозност

Ако решат наистина нещо, представителите на тази зодия ще го изпълнят. Ще се напънат, ще намерят каквото им трябва и ще произведат това, което са планирали. Но само тогава. През останалото време те са несериозни, склонни към мързелуване и незаинтересовани. "Карай го по течението", "Остави го, то само ще се оправи" са само част от нещата, които можете да чуете от един Стрелец. В любовта са същите. Казват си, че са срещнали идеалният партньор и ще направят всичко, за да го задържат, но съвсем скоро спират да поемат каквито и да било инициативи във връзката си. А после категорично ще заявят, че вината не е във тях.

Козирогът - прекомерен кариеризъм

Козирозите са известни като най-големите кариеристи в зодиака. Колкото повече растат в йерархията, толкова по-нисши им се струват тези, които са под тях. Ако до вчера сте се поздравявали в асансьора, днес Козирогът може да реши, че е под нивото му да ви кимне. Освен това в иметно на кариерния растеж, те са готови да прецакат всекиго. Може и да съжаляват за постъпката си, но ще го направят.

Виж още: Как се влюбват зодиите

Водолеят - пренебрежително отношение

Водолеят живее в един друг свят, 50 години напред, когато човечеството е по-напреднало, всичко е по-хубаво, а вие сте просто един неандерталец, който му се пречка в краката. Студеното отношение на представителите на тази зодия до голяма степен е плод на неразбирането им към цялата "изостаналост" на околните. Водолейът не се привъзва към хората, той ги търпи. И дълбоко в себе си вярва, че е много по-развит ментално от заобикалящите го (и не само). И като цяло е по-висш. Но не се притеснявайте, вие не сте виновни, че той се е родил толкова по-умен за времето си. В крайна сметка Водолеят така и не разбират защо другите изпитват констатно желание да му фраснат. Ако въобще заподозре такова.

Рибите - пристрастяване

Рибите са дълбоко емоционални и се привързват лесно. Както към хора, така и към опиати, алкохол, цигари и какво ли още не. Представителите на тази зодия просто обичат да живеят в друга реалност и съответно се пристрастяват към всичко, което може да ги отведе там. Прекомерното привързване може и да е към хора, като това може да доведе до обсебващо поведение.