Орлин Павлов има роля и песен и в новия пълнометражен филм на Ники Илиев, сниман в САЩ - по кината от този петък, 5 януари (видео)

След "Чужденецът" и "Живи легенди" Ники Илиев и Саня Борисова се завръщат на големия екран в началото на 2018 г. с "Нокаут, или Всичко, което тя написа". Сюжетът на новия им филм ни отвежда не само на боксовия ринг, както личи от заглавието, но и в света на музиката, мечтите и, разбира се, Ню Йорк.

Ники Илиев, който е не само режисьор, но и сценарист, разказа преди време в интервю за в. "Труд", че идеята му хрумнала от биографична книга на Майк Тайсън в период, когато слушал и много музика. А за англоезичното заглавие обяснява:

"All she wrote всъщност е американски израз, който идва от Втората световна война, когато Америка се е сражавала на страната на съюзниците срещу Хитлер и са изпращали войници от другата страна на Океана, и тези войници са получавали писма от приятелките си, които много често обаче не са били дочаквани.

Станало е традиция те да четат един на друг писмата си и всяко писмо след даден момент е започнало да завършва с израза That’s all she wrote: “Това е всичко, което тя написа.” С други думи - край.

Така All she wrote става нарицателен израз за “това е краят”. По-късно спортните коментатори започват да го използват в ситуации на нокаут на ринга."

В главната женска роля отново е половинката му Саня Борисова-Илиева, чиято героиня има лека форма на аутизъм.

Участват още: Башар Рахал, Диана Любенова, Христо Гърбов, Георги Стайков, Александър Кадиев и майка му Катерина Евро - плюс Орлин Павлов, който изпълнява и песента към филма, озаглавена Funny Side of Me.

Негов съавтор на музиката е Борислав Бояджиев - Борче, а англоезичният текст е на Владимир Михайлов. Видеоклипът, където се появява и Александра Богданска от последния "ВИП брадър", включва кадри от филма, снимани на емблематични места в Ню Йорк: Чайнатаун, Бруклин, Манхатън, "Таймс скуеър", както и у нас - в Банско и центъра на София.

Героят на Орлин е емигрант в Ню Йорк, който работи като жестомимичен преводач на хора с увреден слух, но се стреми към кариера като кикбоксьор. За бойните сцени Павлов се подготвял половин година, като разчитал и на опита си от четирите години тренировки в боксов клуб "Академик".

Виж още: Вносните звезди на българското кино

По традиция във филма има "вносна" звезда - след Кристоф Ламбер и Микеле Плачидо, чужденецът в актьорския екип този път е Гари Дърден (сериала "От местопрестъплението"). Той също изпял три песни, една от които - авторска.

Сюжетът:

След редица травми, нанесени му на ринга, Арън се е оттеглил от професионалния спорт, като е обявен и за психически нестабилен.

Той се запознава с Жана, момиче с подобни на него странности, което всички около нея са провъзгласили за луда. Двамата се впускат в нестандартна и комична любовна връзка, дирижирана от Боби, брат на Жана, млад ММА боец, който се опитва да използва ситуацията в своя полза.

Боби обаче се сблъсква с непредвидимостта на Арън и Жана - и невъзможността те да бъдат контролирани. Тяхната чистота и детска честност оказват своето въздействие. У Боби започват да се прокрадват съмнения и чувство на вина за онова, което върши - и въпреки отношението на обществото към тези хора, той ги усеща по-достойни и истински от себе си...