Носителят на "Грами" и основоположник на ню ейдж музиката идва със Symphonic World Tour 2017 идва в България на 12 ноември

Промени в графика на турнето на Китаро в Източна Европа отлагат концертите на артиста в България и Румъния. Събитието в България ще се проведе на 12 ноември 2017 в зала 3 на НДК. 

Всички закупени билети ще важат за новата дата без презаверка. Повече информация и детайли за местата и разпределението на местата в новата зала може да намерите на eventim.bg. 

Желаещите да върнат билетите си могат да го направят от 2 май до 9 юни на мястото, откъдето са закупени. Билети, закупени онлайн, могат да бъдат върнати в централния офис на Eventim на адрес: София, ул. "6-ти Септември" №58. 

Гастролът на световноизвестния японски музикант и композитор е в рамките на турнето му Symphonic World Tour 2017, което представя най-новия му проект Symphony Live in Istanbul (2014), донесъл му 16-а номинация за "Грами".

Повлияна от американския рок и арендби, вече над три десетилетия музиката на Китаро и неговите съвместни изяви с други изпълнители не се поддават на жанрови ограничения, макар той да се смята за основоположник на стила "ню ейдж".

Започнал в средата на 70-те с японската група Far East Family Band, Китаро продължава кариерата си като продуктивен солов изпълнител, издал 23 студийни албума.

Първата му номинация за "Грами" е с композицията The Field от албума The Light of the Spirit (1987), създаден в сътрудничество с барабаниста на "Грейтфул дед" Мики Харт. Само в САЩ той се продава в 2 млн. тираж и е последван от десетки концертни ангажименти.

Любим на Китаро в дискографията му е албумът Коjiki (1990), който оглавява класацията на "Билборд" в продължение на близо два месеца и също е номиниран за "Грами", а саундтракът към Heaven & Earth ("Небе и земя", 1994) на режисьора Оливър Стоун печели "Златен глобус".

Списъкът с вдъхновяващи проекти на Китаро включва и зимните олимпийски игри в Нагано през 1988 г., където той изпълнява Taiko Drums. През 2000 г. идва и наградата "Грами" за най-добър ню ейдж албум - Thinking of You, смятан за "един от най-красивите записи на всички времена".

Следващите творчески стъпки поставят акцент върху световния и вътрешния мир с един от най-уникалните албуми на всички времена - Let Mother Earth Speak, съвместна работа с известния индиански активист Денис Банкс. Последният му засега студиен албум Final Call (2013) пък е замислен като апел към човечеството за опазване на природата.

Най-новият проект на Китаро, записан с 38-членен симфоничен оркестър в Истанбул, имаме възможността да чуем на 9 май в зала 1 на НДК. Шоуто, което го представя на живо, е описвано като музикална разходка до четирите края на света под съпровода на характерната за музиканта смесица от електронна артистичност, традиционно японско звучене и иновативно сливане на култури.

Огранично количество билети oт 50 до 90 лв. със специална празнична отстъпка от 10% за всички ценови категории, могат да бъдат закупени в OMV и мрежата на "Ивентим" от 28 декември.

Източник: Key Events & Communication