Стената на познатия стрийт артист Nasimo привлича с нестандартност

За поредна година проектът Urban Creatures e част от културния календар на столицата. След като през 2016 г. бяха реализирани изложбата There is Light и галерията на открито с над десет големи стени в квартал "Хаджи Димитър", тази година е ред на нещо ново.

Познатият ни стрийт артист Nasimo и екипът на Urban Creatures, следвайки своето мото Souls in Walls - да влагат част от душата си в стените, върху които рисуват, преставят новия проект - творбата Memorial. 

Сградата, върху която е нарисувано произведението Memorial, се намира отново в район Подуяне, квартал "Хаджи Димитър". Проектът е нестандартен и изобразява младо семейство - баща, майка и малко дете в центъра на всичко. 

Proektat memorial na nasimo i urban creatures

Виж още: Изкуство по панелките

От Urban Creatures обещават, че Memorial e само началото за тази година. Много от творбите им вече са познати и извън границите на страната, което е привлякло множество артисти от целия свят с желание да се присъединят към проекта.

Striyt artistat nasimo i noviyat mu proekt memorial

Поради големия интерес и множеството разнообразни идеи, тази година продължителността на Urban Creatures се удължава до края на годината, като от проекта обещават големи изненади. 

Виж още: "Хвърчащите хора" в памет на Валери Петров

Noviyat proekt na nasimo i urban creatures memorial