Популярният изпълнител записа музикална видео честитка, в която отново демонстрира не само глас, но и чувството си за хумор

"Днес е рожденият ти ден, най-хубавият ден в годината", пее Майкъл Болтън, докато събира кокоши яйца от полог и дои мляко от бутафорна крава, за да приготви празнична торта.

Видео честитката е качена в сайта за е-картички AmericanGreetings.com, а текстът може да се персонализира с избор между над 1000 имена и обръщения, с конкретна дата и разнообразни послания, сред които: "Ставаш на трийсет и няколко", "Днес си напуснал вагината на майка си" и "Все още си жив".

Макар да е печелил "Грами" с кавъра си на When a Man Loves a Woman, Болтън пише и свои хитове като How Am I Supposed to Live Without You и I Found Someone, изпълнявани от Лора Бранигън и Шер.

Известен навремето с дългите си руси къдри, днес той е късо подстриган, а на 26 февруари е собственият му рожден ден, когато навършва 62.

Негова запазена марка са баладите, а най-гледана в YouTube канала му е Said I Loved You...But I Lied (1993).

Богаташи като Уолдън Шмит го канят да пее на сватбите им, а сред нашумелите му парчета напоследък е и хумористичното "Джак Спароу" (2011) на триото The Lonely Island.

Във видеоклипа Майкъл се превъплъщава в героя на Джони Деп от "Карибски пирати" и някои други филмови персонажи: Форест Гъмп, Ерин Брокович и Тони Монтана от "Белязаният".