Дългогодишният национал на България Мартин Петров обяви в родния си град Враца, че окончателно е взел решението да спре с футбола

Вчера бившият играч на ЦСКА, Сервет Женева, Волфсбург, Атлетико Мадрид и Еспаньол, Манчестър Сити, Болтън и Еспаньол проведе занимание с Ботев Вр, но вече търси ново предизвикателство, информират от пресцентъра на клуба, цитирани от "24 часа".

"Както казах преди два месеца, спирам окончателно с футбола. Тук съм, за да подкрепя тези млади момчета, да им покажа, че няма от какво да се притесняват", сподели Мартин Петров.

"Всяко нещо си има начало и край. Мисля, че е време да приключа с футбола. Все още не съм решил какво ще правя. Ще седнем у дома със семейството ми, за да решим накъде да продължим. Аз много държа на близките си и затова ще се вслушам и в мнението им", уточни бързоногото крило.

Свръхзвуковия, както наричат лявото крило в Европа и по света, има 90 мача за националния тим и 19 гола, като той е последният наш национал, вкарвал гол на голямо първенство – на Европейското първенство в Португалия през 2004 г.

За последно Мартин Петров носи екипа на ЦСКА, а след края на изминалия сезон се раздели с червените, тъй като договорът му изтече. Първоначалните планове на крилото бяха да си намери отбор в чужбина, но изглежда сега обмисля ново начало.