Юлиян Инджов и Ивайло Манджуков публикуваха декларация, в която се отказват от това да се сдобият с контролния пакет акции на клуба

Бизнесмените, които бяха сочени като сигурни нови мажоритарни собственици на футболния ЦСКА - бизнесмените Юлиян Инджов и Ивайло Манджуков, се отказаха напълно от придобиването на клуба.

Фарса със собствеността на ЦСКА

Семейство Манджукови и Юлиян Инджов излязоха с декларация, че вече нямат намерение да участват във "фарса, който разиграва мажоритарният собственик на ЦСКА от началото на 2015 година".

Посланието им беше разпространено първо на страницата на близкия до Манджукови проект cska.tv във "Фейсбук".

Към момента контролният пакет акции на ЦСКА е в ръцете на Александър Томов. Той заяви, че ще го прехвърли на заинтересованите бизнесмени, които доскоро бяха и основни инвеститори в тима. 

Единственото условие за придобиване на клуба

Единственото им условие за придобиването на акциите беше да бъдат предоставени всички финансови и правни данни за състоянието на клуба. Такива данни обаче не са били предоставени. Това доведе и до публичното отказване на бизнесмените от придобиване на клуба.

Малко след съобщаването на новината ядосани фенове са обградили стадиона на ЦСКА и заплашват досегашния собственик Александър Томов да предаде акциите и да излезе от управата на клуба.

Ето декларацията на Юлиян Инджов и Ивайло Манджуков:

С настоящето заявяваме категоричния си отказ да участваме повече във фарса, който мажоритарният собственик на ЦСКА разиграва от началото на 2015 година.

С оказаната от нас финансова подкрепа ние кредитирахме мажоритарния собственик с доверие, което позволи до голяма степен функционирането на клуба до момента.

В момента се прави одит да ни бъде прехвърлена само финансовата отговорност, което означава погасяване на всички стари задължения на клуба.

До момента от ръководството, респективно от мажоритарния собственик, не ни е предоставена необходимата правна и финансова информация, въз основа на която да се вземе сериозно управленско решение за бъдещето на клуба.

Тъй като не е сериозно да продължаваме преговорни взаимоотношения за придобиване на мажоритарния дял без да се знае цялата истина за финансовото състояние на клуба, ние се отказваме от преговорите за мажоритарния дял. Пожелаваме на настоящия мажоритарен собственик успех!

Пред нас като акционери и цялата червена общност продължава да стои въпроса относно възможността на мажоритарния собственик да лицензира и управлява клуба.

Цялата отговорност пред нас като инвеститори и червената общност носи настоящия мажоритарен собственик.

Имахме най-голяма желание да помогнем на любимия клуб, но с всичките си действия мажоритарният собственик ни принуди да се откажем.

Източник: в. "Стандарт"