Телекомът се включи в ежегодната инициатива на "Джуниър ачийвмънт"

"Мтел" се включи в инициативата "Мениджър за един ден", към чийто мениджърски екип днес се присъединиха две студентки.

Ежегодната кампания на "Джуниър ачйивмънт"  за подпомагане на студенти и ученици в тяхното бизнес образование и професионална насоченост се организира за 14-и пореден път.

В "Мтел" на управленски стаж за един ден постъпиха Персиана Аксентиева, която има интереси в комуникациите, и Мария Йорданова, ориентирала се към сферата на технологиите.

Бъдещите мениджърки се запознаха отблизо с компанията, посетиха контакт центъра и се срещнаха с част от управата на телекома. 

Инициативата "Мениджър за един ден" се организира не само у нас, а и в още над 100 страни по целия свят, като обхваща не само бизнеса, но и държавното управление. Предназначена е за ученици от края на гимназиалния курс и за студенти от първите години на университета, във възрастовата граница между 16 и 23 години.

Чрез тази симулативна трудова борса на "Джуниър ачийвмънт" учащите придобиват и тренират умението да се представят, като оценяват своята конкурентоспособност, а домакините им, от своя страна, правят минипроучване на млади и перспективни кадри, които да бъдат поканени и за летни стажове.