По кои знаци се познава, че страстта бива объркана със любовта

Понякога любовта и страстта често биват бъркани. Поради същата причина много хора изричат вълшебните думички "обичам те" прекалено рано. Когато човек е привлечен от някого е трудно да бъде убеден, че не е истински влюбен, информира Аz-jenata.bg.

Всичко се върти около секса

Сексът е най-първичното проявление на привличането между двама души. Именно заради сексуалното привличане много хора често се объркват и мислят, че са влюбени. Когато обаче тази страст угасне, идва осъзнаването, което в много случаи няма нищо общо с любовта.

Чувствата ви имат условия

Чували ли сте израза "безусловна любов"? Ако вашата така наречена любов е обградена от прекалено много условия, тя ще се окаже меко казано трудна.

Наистина влюбените хора действат безусловно и безкористно. Те са готови на всичко един за друг – на компромиси, на отстъпки, на съгласие, на подкрепа и разбиране към другия. Ако любовта я няма, бихте ли се съгласили на всичко това?

Виж още: Невербалните знаци, с които той показва любовта си

Помежду ви няма интимност

"Та ние правим секс!" - бихте казали. Да, но това не е интимност. Сексът може изобщо да не е обвързан с истинска интимност. Той може да е просто забавление, което не допуска другия във вътрешния свят.

Интимността е да допуснеш някого към сърцето си, да го запознаеш с чувствата и тайните си, да му позволиш да те опознае така, както никой друг не те познава. Сексът е само компонент от интимността.

Помежду ви няма ангажимент

Колкото и да сме разкрепостени в днешно време, ако няма някакъв ангажимент, дори устно изказан, връзката ви не може да се смята за сериозна. Истински влюбените хора имат нужда да се ангажират с човека до себе си. Те са загрижени за това да го запазят, да знаят, че са сигурни в чувствата и действията му.

Интересувате се повече от външния му вид

Ако излизате с някого, само защото изглежда перфектно и секси, това не е любов. Това отново е страст или привличане. Наречете го както искате, но за влюбените външният вид няма значение. Любовта е много повече от привлекателна външност.

Пропуснали сте приятелската фаза

Истинската любов обикновено процъфтява от приятелството. Когато две сродни души се открият, те разбират, че имат много общо помежду си.

Когато страстта е събрала двама души, след нейното "изгаряне" невинаги остава любов, а нещо друго. Това нещо невинаги е достатъчно, за да ви задържи заедно.

Виж още: Mъжката гледна точка за изнеВЯРАта

Източник: Аz-jenata.bg