В любовта жените са по-склонни да изразяват чувствата си с думи. Мъжете от друга страна, по-често използват невербални жестове, с които да кажат на своята половинка "Обичам те"

Когато един мъж обича, голяма част от него се променя. Става добър слушател, когато партньорката му разказва някаква история, следи разговора, включва се в него. Забелязва и най-малките детайли, които знае, че са важни за любимата му. 

Ето още няколко невербални знаци, с които той казва "Обичам те":

Контакт с очите

Контактът с очите създава мощна емоционална връзка. Когато хората не се харесват, контактът с очите е краткотраен, в рамките на няколко секунди. Когато някой иска да каже "Обичам те" без думи или "Имам интерес към теб", той задържа погледа си върху този на партньора, без дори да го осъзнава. Взирането в любимия човек е вид невербална комуникация, изразяваща загриженост, заинтересованост и обич.

Страстни целувки

Всеки обича продължителни целувки. Когато целувате или вие бивате целувани, всеки път със страст, нежно докосване, това със сигурност е знак, че чувствата между вас са наистина силни. Целувките, които показват привързаност и обич, са разпознаваеми. Тях няма как да объркате.

Не спазва дистанция

Мъжете не подхождат толкова емоционално в любовта. Жените са тези, които имат нужда от постоянни ласки, обичат да бъдат гушкани. При господата тази необходимост не е толкова силна, освен когато обичат. Тогава те са в състояние максимално да скъсят разстоянието между тях и партньорката им.

Усмивка след целувката/секса

Обърнете внимание на това как завършва всяка ваша целувка, или любовен акт, както и какво е поведението на партньора. Няма да са нужни думи, за да разберете, че той наистина ви обича и че е запленен от вас. Усмивката сякаш грее на лицето му. Милите думи, които ви нашепва, докосването, силното притискане, когато заспивате след секс. Всичко това е невербален изказ на любовта му към вас.

Отменя плановете си, за да бъдете заедно

Ако той отменя своите планове с приятелите, за да бъдете заедно, не се съмнявайте, че изпитва силни чувства към вас. Вие вече сте на първо място в живота му. Когато един мъж обича, той е в състояние да пренебрегне голяма част от своите потребности за сметка на половинката си.

Романтични изненади

Повечето мъже са доста романтични, но невинаги намират начин да го покажат. Спонтанните жестове, като букет цветя, шоколадови бонбони, приготвяне на любимата ви храна или закупуването на друг вид подаръци, са сигурен изказ на любовта му към вас.

Иска да заживеете заедно

Мъжете държат много на своя територия, особено когато става въпрос за домовете им. Когато той ви обича, предложението да заживеете заедно няма да закъснее. Ще се съобразява с вашите нужди, може би ще направи и някои промени, които да ви накарат да се чувствате още по-комфортно, ще бъде търпелив, докато успеете да свикнете с тази промяна.

Източник: Ednajena.com