Как се живее със свръхтегло и какво означава да свалиш 80 кг

През 90-те Люси Иларионов беше част от бойгрупата "Ъп даун", но след това слезе от сцената и се ориентира към режисурата на попфолк и поп клипове. С годините натрупа и доста наднормено тегло, а проблемите му с килограмите бяха извадени на показ по време на участията му в телевизионни риалити програми като "Дансинг старс" и "ВИП брадър".

От известно време обаче радикалната промяна във външния му вид е факт. Началото е поставено, когато неговият приятел и колега, актьорът Христо Мутафчиев, му препоръчва болница в турската столица Анкара.

През пролетта там му направили вертикална гастректомия тип "ръкав", което на немедицински език означава, че на пациента е изрязана част от стомаха. Според специалистите в южната ни съседка този метод води не само до намаляване на обема на стомаха, но също така ускорява метаболизма и трайно намалява теглото.

След интервенцията, извършена от проф. д-р Гьокхан Яджъ, в продължение на половин година Люси Иларионов спазвал много строг режим на хранене - основно пюрета и течности в продължение на месец и постепеннно захранване. Така свалил близо 80 кг.

"Реших да се подложа на такава операция, защото имах куп заболявания, свързани със свръхтеглото ми/ диабет, високо кръвно, увеличен панкреас, рефлукс. Преди се будех нощем през 40 минути, сега спя по 10 часа непробудно. Задъхвах се по стълбите, не можех да изкача пет етажа. Преди имах кашлица, сега дишам с пълни гърди. Вече ходя по 10 километра на Витоша", разказва някогашният секссимвол.

Отминало за него е и времето, когато сядал на масата с огромни порции първо, второ и трето. Преди операцията пазарувал дрехи само от "Грамадан", а сега обикаля магазините с приятелката си, певицата Ани Хоанг.

"Промяната в живота ми е в движението. Подобри се и сексуалният ми живот, след като от 186 стигнах до 106 кг", откровеничи някогашният поппевец. Целта му е да стане 80 кг, а междувременно е възобновил кариерата си като изпълнител и скоро пуска ново танцувално парче под заглавие "Не си играй".

Най-горе е актуалната му снимка с редуцирано тегло, а по-долу си припомнете изявите му като риалити герой и какъв беше в края на 90-те, когато пееше в "Ъп даун" с Петко Манчев: 

Люси Иларионов като участник във "ВИП брадър 2015"

Люси Иларионов (вляво) в кулинарното шоу "Черешката на тортата", 2013 г.

Люси Иларионов с Наско от "Б.Т.Р." (вляво) в "Стани богат", 2013 г.

Люси Иларионов в ролята на южнокорейската попзвезда Сай в "Дансинг старс 3"

Люси Иларионов в ролята на инспектор Клузо от "Розовата пантера" - последния му танц в "Дансинг старс 3", откъдето си тръгна след два месеца 35 кг по-лек, но и с травма на коляното

Люси Иларионов с партньорката си на дансинга Петя Димитрова. При влизането си в танцувалното шоу той тежеше 160 кг

Люси Иларионов с Ани Хоанг през 2013-а, скоро след обявяването на певицата за откритие на годината от сп. "Нов фолк"

Източник: снимки: Нова телевизия, Би Ти Ви