Рекорден брой зрители за двукратния световен шампион Хавиер Фернандес

Само десет дни делят българската публика от срещата ѝ с най-добрите фигуристи в света. Следващата събота, 23 април, София посреща Кралете на леда - 21 олимпийски, световни и европейски шампиони, за да покажат най-доброто, на което са способни, в галавечер на фигурното пързаляне.

За първи път у нас гостува актуалният световен шампион Хавиер Фернандес, и то само три седмици, след като чаровният млад испанец завоюва втората си поредна титла от този ранг. В края на януари той стана за четвърти път и европейски шампион, което го превърна в първия фигурист за последните 40 години, заел челното място в шампионата на Стария континент толкова пъти поред.

Виж още: Хавиер Фернандес идва в София с волната си програма от световното (видео)

Идването му предизвиква фурор сред феновете на този спорт у нас, тъй като самият той споделя, че в последните седмици неспирно получава подаръци и писма от свои фенове от България, а и от целия Балкански полуостров.

Освен Хавиер Фернандес, на леда излизат още признати и обичани по цял свят звезди като Браян Жубер, Томас Вернер, Филип Канделоро, младата надежда на руската школа и вече олимпийска шампионка Аделина Сотникова, както и ексцентричния, артистичен Джони Уиър.

За класата на шоуто допринасят и професионалните изпълнения на музикантите от "Виена Щраус оркестра". Те пристигат у нас по-рано, за да се запознаят с акустиката на зала "Арена Армеец" и да направят две официални репетиции.

Носителят на награда "Грами" Едвин Марон и неговата 300-годишна цигулка "Страдивариус" също идват няколко дни по-рано за репетициите. Целта му е и лично да се убеди, че всичко около подготовката на шоуто тече по план - и да наглежда строежа на пързалката, за чието изграждане са необходими над 10 хил. литра вода.

Билети за Kings On Ice все още могат да бъдат закупени на цени от 65 до 130 лв. Официални каси: бензиностанции OMV, касите на EasyPay, The Mall, "Арена Армеец", магазини "Пикадили", "Техномаркет", "Технополис", магазини "На тъмно", билетен център НДК и официалните каси на "Ивентим" в цялата страна: http://www.eventim.bg/bg/biletni_kasi.

Източник: KEY Events & Communication