Той получил 350 хил. евро, а освен това новата трибуна на стадиона на "Лудогорец" ще носи неговото име

Козмин Моци определено е бил награден подобаващо за блестящото си представяне в мача срещу "Стяуа", който класира "Лудогорец" за групите на Шампионската лига. Румънецът е останал шокиран, когато е проверил сметката си тези дни, пише румънското издание Prosport.ro, цитирано от "Гонг".

Защитникът е бил на лагер с националния отбор на Румъния, когато научил, че премиите за победата над "Стауа" са преведени по сметките на играчите. Постъпилата сума е толкова голяма, че играчът останал смаян. 

Собственикът на "Лудогорец" е превел по сметката му 350 хил. евро. За сравнение, останалите съотборници на Моци са получили "скромните" 150 хил. евро, пишат още румънските журналисти.

Виж още: Колко ще заработи "Лудогорец" от участието си в Шампионската лига

Още след края на мача, собственикът на клуба Кирил Домусчиев обяви, че за героичните си изяви на вратата и спасените две дузпи в реванша Моци заслужава допълнителен бонус. Освен това, новостроящата се трибуна на стадиона в Разград ще бъде наречена на негово име.

Самият Моци обаче не очаквал толкова солидна премия. Той останал скромен и заявил, че парите не го вълнуват толкова, колкото възможността да играе в групите на Шампионската лига, което за него е сбъдната мечта.

Виж още: "Лудогорец" пуска пакети за мачовете си от ШЛ