"Аз съм чист пред съвестта си. Опитвам се да запазя спокойствие, както и добрия тон. Бях готов. Нямах вече търпение. Сега ще тисна зъби, защото това, което съм го започнал, няма сила, която да ме спре да не довърша", заяви Кубрат Пулев пред "Преса"

Световният шампион в свръхтежка категория Владимир Кличко изрази съжалението си от факта, че трябва да отложи мача си с българския претендент Кубрат Пулев. Украинецът отмени сблъсъка си с Кобрата за края на октомври заради скъсан мускул. 

38-годишният украинец говори пред германските медии за случилото се с него и нуждата мачът да бъде отложен. "Много съм разочарован от това, че Битката трябва не може да се проведе според първоначалните планове. Намирах се в абсолютна топформа преди контузията. Изкарах един много тежък и продуктивен тренировъчен лагер", каза Кличко пред "Шпигел", цитиран от Sportal.bg

"Естествено, че съжалявам за моите фенове, но също така и за моя опонент Кубрат Пулев, който със сигурност се е подготвял също толкова интензивно за мача ни", допълни световният шампион.

Всичките билети, купени за мача, ще важат и за новата дата. Никой не се наема обаче с прогноза кога ще бъде тя. Вчера в Хамбург пропищяха и хотелите, които бяха претъпкани специално за голямото събитие на 6 септември. Масово анулиране на резервации сполетя както тях, така и самолетните компании. 

Стотици българи вече стягаха куфари за Германия, когато разбраха, че чартърните полети се отменят за неопределено време.

Борислав Бояджиев, един от треньорите на Кубрат Пулев, смята, че отлагането на мача за световната титла в свръхтежка категория между Кобрата и Владимир Кличко е мениджърски трик от страна на украинеца, с който да наруши подготовката на българския претендент за отличието. 

"Това са мениджърски трикове, за да се наруши подготовката на Кубрат. Може обаче и наиситна да се е контузил, защото боксът е рисков спорт. Кобрата бе в такава форма, че имаше 50% шанс да победи. Сега вече не се знае какво ще стане", коментира Бояджиев.